Opel astra g 2.0 DTL - znika mi płyn chłodniczy

18 Kwi 2010, 11:06

Witam serdecznie, mam pewien problem z autkiem. Otóż w zastraszającym tempie znika mi płyn chłodniczy i dziwnie śmierdzą spaliny ( taki kwaśny jakiś zapach). Domyślam się, że jest to spowodowane dostawaniem się płynu do komory spalania. Wiadomo że jest potrzebna naprawa głowicy i w tym miejscu mam kilka pytań. Bardzo proszę o odpowiedź.

Co jeszcze można naprawić przy okazji ściągania głowicy??
Dodam że leci mi ropa przy uszczelce wtrysku (chyba 2)
Co powinienem sprawdzić. Dodam że autko trochę głośno chodzi, takie buczenie przy 120 km/h. I nie iwem czy to spowodowane przez głowicę czy przez coś innego.
Jeśli znacie orientacyjne ceny to też poproszę. ASO odpada, ale na częściach nie chcę oszczedzać.
Ostatnio edytowany przez kieva 18 Kwi 2010, 19:07, edytowano w sumie 2 razy
kieva
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
  • 18 Kwi 2010, 12:03

Oddajesz do zakładu co remontują głowice i robią cały remoncik głowicy dają gwarancje.. do twojego koszt 500zł a sam sprawdź wtryski..czy nie leja..
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

18 Kwi 2010, 12:15

Może poszła tylko uszczelka pod głowicą.
    Głowice silników z wtryskiem bezpośrednim są trwałe.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

18 Kwi 2010, 18:30

Być może to tylko uszczelka ale raz już była wymieniana i po miesiącu znowu to samo się działo z płynem, albo fachura coś schrzanił albo już nie wiem co. Dlatego myślę że to może coś z głowicą jest nie teges. A propos tego remontu to lepiej remontować czy kupić używkę jakąś sprawdzoną???
    kieva
    Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

18 Kwi 2010, 22:18

Głowica może być pęknięta a w konkretnym warsztacie sprawdzają wszystko ..a wiadomo co kupisz jaka będzie używka. ja bym dał do remontu i mam nówkę głowice..
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niewyspany kierowca i problemy z zasypianiem
      Czy miewasz trudności z zasypianiem? Badania wykazały, że tego rodzaju objawy mogą znacząco wpływać na twoje bezpieczeństwo. Osoby, które na co dzień doświadczają problemów z zaśnięciem są dwa razy bardziej ...