Opel Astra G

05 Cze 2019, 18:24

Witam chce zakupić jako pierwszy samochód opla astre G,
znalazłem takie coś [link do oferty na Olx wygasł] co myślicie o takim autku? v16 podobno są bardziej awaryjne ale cena bardzo fajna tego autka, ale też mnie zastanawia czemu taka niska.
A zależy mi właśnie na klimie, szybach przednich elektrycznych i abs (bezpieczeństwo)
Mam budżet aktualnie tak to 4500zł
Rexikon
Nowicjusz

06 Cze 2019, 15:32

Klima do nabicia.. :lol: w większości przypadków to nie jest samo nabicie a bardziej bolesny wydatek..
Silnik 16V (Ecotec) lubi olej a 1.6 16V to już zwłaszcza.
Jak masz niedaleko to możesz podjechać obejrzeć ale ja bym się nie napalał.

W Twoim budżecie znaleść Astre G ze sprawną klimą będzie ciężko..

A może taka?
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Cze 2019, 15:43

O bardzo fajna asterke podałeś, sprawdzę ja dokładnie! :D
Tylko jeszcze rok starsza od tego co podałem, już się boje kupienia OC.
Jak coś jestem nadal otwarty na propozycje, a jak kupie to się pochwale :)
Rexikon
Nowicjusz

06 Cze 2019, 16:13

Rok różnicy przy płaceniu oc to naprawdę kolosalne sumy.. :roll:

Swoją drogą masz jakiś budżet na tzw pakiet startowy? Rozrzad,olej itd.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Cze 2019, 19:54

Za niski budżet, aby upierać się przy jednym modelu. Szukaj czegokolwiek, co będzie mieć jeszcze opłaty na kilka m-cy, nie jest (bardzo) zgnite i prezentuje jako taki stan techniczny.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

10 Cze 2019, 21:58

Znalazłem super ofertę [link do oferty na Olx wygasł], koleś sprzedaje jako firma i auto sprowadzone z Niemiec rozmawiałem z nim przez telefon to mówi że auto lakier ma od nowości jeden, deklarował się że może dać mi miernik lakieru i na kanał możemy pojechać, mówił że stan super auta. Co myślicie o takim sprowadzanym z Niemiec?
Rexikon
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak sprawdzić normę emisji spalin?
    Jak można sprawdzić normę emisji spalin EURO? Nie widzę takiej informacji w dowodzie rejestracyjnym, ani karcie pojazdu. Są jakieś strony, gdzie można byłoby to sprawdzić np. po nr VIN?

10 Cze 2019, 22:49

Okazja i niska cena to chyba dwa najlepsze wskaźniki, że coś jest nie tak z używanym samochodem.
aGradory

10 Cze 2019, 23:23

Praktycznie każdy handlarz Ci powie że ma auto w super mega zajeb... stanie a jak przyjedziesz na miejsce to jest o 180stopni odwrotnie i jeszcze Ci powie a czego się spodziewasz po kilkuletnim używanym aucie..
Do tego pamiętaj że sprowadzonym niezarejestrowanym autem w Polsce nie możesz legalnie wrócić na kołach do domu..
Aha i do ceny zapewne musisz doliczyć jeszcze opłaty około 1000zł a jeśli auto jest już po opłatach to na 99% to mina..

Tutaj dość ciekawe ogłoszenie,auto krajowe i sądząc po tablicach długo w jednych rękach,ma klime i gaz (pytanie jak długo) tylko koncówke wydechu bym skrócił..
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

10 Cze 2019, 23:28

Barol napisał(a):Praktycznie każdy handlarz Ci powie że ma auto w super mega zajeb... stanie a jak przyjedziesz na miejsce to jest o 180stopni odwrotnie i jeszcze Ci powie a czego się spodziewasz po kilkuletnim używanym aucie..

Ja się dziwie że w naszym kraju nie zrobili nadal z tym porządku, że ktoś celowo wprowadza w błąd i jest tego w pełni świadomy.
Jak na aukcjach za dużo mniejsza kasę ktoś wysyła towar niezgodny z opisem, z wyglądem na foto to awantury i zwroty itd
A tutaj ktoś jedzie po auto ileś km a na żywo szar prysł a miał być super.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

10 Cze 2019, 23:36

Niestety co raz częściej jest też w przypadku bezpośrednio właścicieli..
Barol
Awatar użytkownika

11 Cze 2019, 20:49

niestety właściciele święci też nie są,
a będzie coraz gorzej, społeczeństwo staje się mocno roszczeniowe, wymagania ludzi rosną, ale płacić wcale nie chcą odpowiednio za towar dobry. więc mamy to co mamy.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

13 Cze 2019, 12:27

Barol fajne autko tylko zielone i odpada ten kolor totalnie, zielona astra wygląda na bardzo stara. Ostatnio co dzwonie to same astry są bez klimy... Szukam nadal jak coś.
Rexikon
Nowicjusz

13 Cze 2019, 20:08

Rexikon napisał(a):Barol fajne autko tylko zielone i odpada ten kolor totalnie, zielona astra wygląda na bardzo stara.
pamiętasz jaki masz budżet? :sly: kolor możesz wybierać sobie w salonie, a nie w nastoletnim aucie za dwie czy jedną lepszą wypłatę...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

13 Cze 2019, 20:37

mike napisał(a):kolor możesz wybierać sobie w salonie, a nie w nastoletnim aucie za dwie czy jedną lepszą wypłatę

Jakieś 20 lat temu kupiłem samochód, którego nienawidziłem, w kolorze, którego jeszcze bardziej nienawidziłem. Był to 2-letni maluch (fiat 126p, jak ktoś nie pamięta) w kolorze niebieskim. Był w dobrym stanie, to wziąłem. Nie wybrzydzałem, bo mając do wyboru 10-letni samochód "zachodni" po wypadku (praktycznie wszystkie były wtedy powypadkowe), a malucha, wziąłem mniejsze zło :lol:
Rexikon, radzę nie wybrzydzać, bo lepiej mieć auto brzydkie, ale sprawne niż ładniejsze, ale problematyczne.
aGradory

13 Cze 2019, 20:38

czym mniejszy budżet tym większe wymagania, zauważ co piszą w zakładanych tematach.
Inni płacą grube tysiące za mały udokumentowany przebieg+serwis+bezwypadkowość a kolor....jak kolor na dalszym planie,

Nie podoba się?? To sobie przemaluj. :lol:
Tak Ci odpowiedzą za granicą jakbyś kupował autko i marudził że kolor nie pasuje.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie