Opel astra G wymiana sterownika centralnego zamka

06 Sty 2010, 17:01

Od dłuższego czasu mam problem z centralnym zamkiem na pilota. po zaprogramowaniu działa przez krótki czas a potem przestaje. Wymieniałem baterię, drugi kluczyk i nic nie pomaga. Postanowiłem kupić sterownik z pilotami ( używany). Sterownik ten ma identyczne oznaczenia jak mój, ale piloty pewnie też muszę kupić bo to chyba komplet i tylko tak będzie działać?
Czy to wystarczy kupić zamontować i koniec, czy trzeba jeszcze coś programować w samochodzie? Czy ten sterownik ma jakąś antenkę, bo nic takiego u siebie nie zauważyłem?
leszekmisiak
Nowicjusz

09 Sty 2010, 11:54

zalozysz kupisz pilot i powinno odzialas nic sie nie programuje
kamilszczak01

21 Lip 2010, 17:04

a tak apropo mam tez zamiar wymiany sterownika zamka centralnego ale nie wiem gdzie on sie znajduje model samochodu jak w temacie
helmutkol
Nowicjusz

Miejscowość: jawor
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania
    Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania – Toyota Corona EX – styczeń 1982. Innowacyjne rozwiązanie nie zawsze oznacza rewolucję technologiczną w motoryzacji, jednak zwiększa komfort, a czasem także i bezpieczeństwo ...