Opel Astra GTC / Honda Civic VII / Citroen C4

05 Lis 2011, 16:44

Witam
Mój pierwszy post :) Zastanawiam się nad wyborem jednego z wymienionych w temacie czyli:
Opel Astra H GTC
Honda Civic VII
Citroen C4
W każdym z nich interesuje mnie silnik 1,6 w benzynie i wersja 2/3 drzwiowa. Jeżdże w 90% w mieście i robie max 1000km miesięcznie. Kwota którą mogę przeznaczyć na auto to +/- 25000zł.
Dziękuje z góry za pomoc :)
Pozdrawiam
Suinid
Obserwowany

Auto: Yaris

06 Lis 2011, 14:02

nie przekreślaj z góry C4, bo to wbrew pozorom trwały samochód niezależnie od rodzaju silnika tylko podaż na rynku jest niska
ciekawy stylistycznie (chociaż Astra też niczego sobie) i bedzie młodszy od pozostałej dwójki
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

07 Lis 2011, 09:47

W najmniejszym stopniu nie zamierzam przekreślać C4, bo nie ukrywam, że z wyglądu najbardziej mi się podoba. Tylko, że słyszałem, że elektryka bardzo lubi wariować w tym aucie. O GTC w sumie dosyć mało jest napisane, ale z tego co udało mi się znaleźć to też ma pewne problemy z elektryką. A Honda w sumie najlepiej, jeżeli chodzi o bezawaryjność, ale ma też najgorsze wyposażenie i najmniej mi się podoba. No i jestem w kropce :)

PS. Najmniej nie oznacza że mi się nie podoba. Z tej trójki po prostu wypada najgorzej pod względem wyglądu wg mnie. Tak ogólnie to: C4 - 8/10, GTC-7,5/10 , Civic - 7/10
Suinid
Obserwowany

Auto: Yaris
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Amarok Canyon - samochód terenowy
    Volkswagen Samochody Użytkowe prezentuje podczas tegorocznej Wystawy Samochodów Użytkowych IAA w Hanowerze wiele nowości. Obok nowego Cross Caddy kolejną atrakcją jest Amarok Canyon. Model ten pokryty jest lakierem ...