REKLAMA
witam
jestem na etapie rozwazania zakupu kolejnego samochodu i chcialam sie poradzić w moich trzech typach:
1) audi a4 b5 1.9 tdi w sedanie, rok 1999 (po lifcie) albo 2000 - z wyglądu podoba mi się najbardziej, spalanie jest do przyjęcia, nie wiem tylko czy w kwocie jaką mam do dyspozycji znajdę coś z odpowiednio zadbanym silnikiem i zawieszeniem, a niestety zmuszona jestem jeszcze przez rok jeździć po wrocławiu. jak się prowadzi? i czy może okazać się mocno awaryjne? zapewne koszt ewentualnych napraw też może być dość wysoki?
2) peugot 307, hatchback, silnik 2,0 w dieslu, rok między 2001 a 2002. i tu mam drobny problem, bo z opinii, które znalazłam w necie wynika, że ma słabe zawieszenie i nie jestem pewna na ile poradzi sobie z dolnośląskimi "drogami".. niewiele też wiem na temat silników montowanych w peugotach i do odnoszę wrażenie, że jakość wykończenia wnętrza pozostawia nieco do życzenia..
3) młodsza siostra mojego obecnego autka - mazda 323f, hatchback, 2.0 tdi, rok 2001-2002, i tutaj przekonana jestem, że silnik mi jeszcze ładnie posłuży, bo starszą efką jeżdzę ponad rok a jedyne, co zmieniam, to olej, opony i żarówki.
a może jakieś inne typy? interesuje mnie auto:
- od ok. 2000 roku i w górę
- diesel, w miarę oszczędny
- z klimatyzacją
- z w miarę przyzwoitym przyspieszeniem
- wytrzymałym silnikiem, niskoawaryjne
- no i oczywiście - ładne w moim mniemaniu, więc w tej kwestii ciężko będzie doradzać
z góry dziękuję za wszelkie rady i podpowiedzi!