14 Kwi 2019, 15:12
Witam serdecznie, tytułem wstępu zacznę od krótkiej prezentacji mej osoby, a więc jestem facetem, lat 30, prawko od 10 lat, do tej pory miałem 2 samochody, za każdym razem "było to w spadku po kimś z rodziny" , czyli nawiasem mówiąc nie miałem zbytnio wyboru co do danego modelu. Przyszedł w końcu czas na zakup pierwszego auta osobiście... a więc jak już się można domyśleć, doświadczenia nie mam w tym żadnego i szczerze, słuchając różnych opowieści czy patrząc na jakieś filmiki w internecie , jestem wręcz załamany "kupieniem auta" bo co chwilę czytam , że większosc to szroty w które trzeba pakować kase za moment itp.. boje się po prostu
Chcę spejcalnie wziąć kredyt na furkę, interesuje mnie kwota 15k (na więcej nie stać mnie, i nie chcę się wchrzaniać w większe koszta)
wstepnie interesuje mnie opel astra GTC, przyjemne z wyglądu i jak patrzyłem po ogłoszeniach koszt mniej więcej właśnie to 15k..
czy mogłby mi ktoś COKOLWIEK doradzić? jak kupić? jak sprawdzić dane auto? jak to po prostu zrobić.. bo latając po ogłoszeniach to wszystko jest fajnie i cacy...
najlepiej żeby nie przekraczało granicy 15k bo przecież czeka mnie jeszcze zakup AC na które nie mam zadnych zniżek..., auto do jazdy codziennej na kilka lat..., ogólnie mało jezdze bo prace mam 5km od domu, jestem z Łodzi a więc najlepiej jakby to było jakieś z tych okolic.
bardzo bym prosiło jakakolwiek radę, pomoc.. serdecznie pozdrawiam