Opel Astra H 1.6 TWINPORT 105 KM

07 Sty 2017, 17:35

Witam,

niestety nie jestem biegły w tym temacie ale coś słyszałem, o możliwości odblokowania komputera tak by pokazywał np zasięg. Czy wie ktoś czy każda Astra ( moja Opel Astra H 1.6 TWINPORT 105 KM 2005r) ma taką możliwość?

Jeśli tak to czy da rade samemu czy ktoś (najlepiej okolice Krakowa) mogłby kogoś polecić.

Pozdrawiam
Laik90
Początkujący

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 02 04 2009
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1.6 TWINPORT 105 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Sty 2017, 14:53

Musisz znaleźć kogoś kto ogarnia temat z tego co wiem nie jest to trudne, ale trzeba mieć Tech 2 do ogarnięcia takiej zmiany. Na pewno trzeba wykasować błędy następnie robić reset i dodawanie/aktywowanie odpowiednich opcji do konfiguracji. Warto zapisać wersję która aktualnie działa w razie problemów, ale o tym chyba wszyscy wiedzą :)

Tu masz instrukcję, ale wiem że takie zmiany zrobią ci nawet w autoryzowanym serwisie za około 100zł tylko trzeba poszukać i podzwonić. http://www.astra-g-anleitungen.de/Zafir ... splay.html
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe hity pierwszej połowy 2019 roku w Polsce
    Produkujący od 22 lat samochody z napędem hybrydowym, japoński koncern Toyota w tym roku na polskim rynku bierze niemal wszystko. Według danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR, w segmencie aut z napędem spalinowo-elektrycznym, ...