Opel Astra H 1.7 cdti

17 Sty 2018, 15:36

Witam. od okolo 3 miesiecy jestem posiadaczem tego auta. Od poczatku byl problem z odpalaniem dlatego mialem zawsze w bagazniku 2 akumulator. Problem polegal na tym iz przy np 0 czy -1 stopnia musialem przytrzymac dluzej kluczyk zanim zalapal przy odpalaniu. Znalazlem sposob zeby szybciej odpalic przy temperaturze nawet -7 stopni wkladalem kluczyk wlaczajac zaplon po kilku sekundach wcisnelem pedal gazu i trzymajac bardzo szybko odpalal. dzis zdarzyl sie taki problem ze odpalil ale zgasl i teraz nawet wkladajac nowy akumulator tylko kreci i nie moze zalapac zeby odpalic . Moze ktos podpowie w czym moze byc problem co sprawdzic
djbolek
Nowicjusz

Auto: audi b4 80

17 Sty 2018, 21:14

Problem to kupiłeś.... co Cię podkusiło żeby kupić auto z tym silnikiem? Zasięgnąłeś o nim opini wcześniej?
Co do tematu jak przytrzymasz trochę gazu to też nie odpala?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Sty 2018, 12:33

Powiem tak na mój fundusz i moje potrzeby to mechanik który pomógł mi kupić polecił i też poczytałem. Wcześniej trzymając gaz odpalalem od wczoraj mimo trzymania gazu kręci ale nie mogę odpalić
djbolek
Nowicjusz

Auto: audi b4 80

18 Sty 2018, 21:47

Witamy. Na początek należy sprawdzić świece żarowe i ich sterowanie tzn. zasilanie po zapłonie. Diagnostyka komputerowa może ukierunkować naprawę. Problem może tkwić także w ciśnieniu paliwa ( pompa, wtryskiwacze) lub po prostu w zapowietrzaniu układu paliwowego np. w okolicy filtra paliwa.
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne