Pati_de napisał(a):obnizyc zawieszenie
Po pierwsze musisz zdecydować jaką twardość jesteś w stanie wytrzymać. Wiadomo, że im niżej tym lepiej auto się prezentuje, ale komfort jazdy dostaje mocno po głowie. Po drugie trzeba podjąć decyzję dotyczącą kwoty na zawieszenie. Od tych dwóch rzeczy zależy czy wybierzesz same sprężyny, czy sprężyny i twardsze amortyzatory, czy gwintowane zawieszenie. Pierwsza opcja ma jedną zaletę - jest tania i komfort jazdy bardzo nie ucierpi. Średni koszt sprężyn to ok. 100-500zł w zależności od stanu oraz producenta. Myślę, że Supersport spełnił by Twoje oczekiwania - jest w miarę miękki. H&R oraz FK będą raczej twardsze i droższe. Miałem u siebie w Polo najpierw H&R -80/60mm i nie dałem rady
![Wink ;)]()
Każda dziura moja, ciągle drapałem podłogą o asfalt, a wyjazd z garażu wymagał podłożenia desek
![Wink ;)]()
Później założyłem Supersporta -40/40mm i tak już zostawiłem na stałe
![Smile :)]()
Druga opcja to zestaw sprężyny i amortyzatory. Będzie bardziej twardo. Ostatnia opcja to zawieszenie gwintowane. Drogie, ale daje możliwość pełnej regulacji - wysokości oraz twardości zawieszenia.
Przejrzyj proszę te aukcje i wybierz coś:
[link do eBay wygasł]Pati_de napisał(a):przod,tyl i boki obudowac spoilerami (?)
Nie warto moim zdaniem. Czasy "tjuninku" już dawno minęły i tutaj nie doradzę
![Wink ;)]()
Chyba, że znajdziesz jakiś fabryczny pakiet np. Irmscher , OPC itd. Takie fabryczne, delikatne zmiany, zrobione ze smakiem są naprawdę dobre.
Pati_de napisał(a):tylnia szyba nakladka ze swiatlem stop
Nie wiem co to jest, więc też nie doradzę
ps. skup się, aby nie zrobić wioski z auta
![Wink ;)]()