Opel Astra H 2007 ECOTEC 1.6 115km - jaką instalację LPG polecacie?

21 Cze 2021, 17:04

witam, przymierzam sie do zalozenia instalacji gazowej do mojego opla , jaka polecacie ?
milo88
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 6 GG
Silnik: 1.8 120KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

22 Cze 2021, 10:25

Tu można założyć spokojnie instalację IV generacji. Trzeba tylko pamiętać o okresowym sprawdzaniu luzu zaworowego (co około 30tkm) bo tu nie ma hydrauliki na zaworach.

Z marek instalacji IV generacji dostępnych na rynku można wybrać systemy np. BRC, Landi renzo, LPGTECH czy STAG i tu chyba bym polecał tą ostatnią.

Poszczególne komponenty zależą już od osoby która będzie zakładała instalację. Zbiornik oczywiście we wnękę koła zapasowego. Mój znajomy przed chwilą pytałem w tym samochodzie ma założone Stag Qbox Plus, wtryski Barracuda i reduktor KME, zbiornik toroidalny 47 litrów.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Projekt nadwozia BMW i3 Concept Coupe
    Architektura LifeDrive – nowy wygląd i kolorystyka nadwozia. Za sprawą języka stylistycznego opracowanego specjalnie na potrzeby modeli BMW i powstał projekt karoserii koncepcyjnego nadwozia coupe, która sygnalizuje ...