Opel Astra H 2007 ECOTEC 1.6 115km - jaką instalację LPG polecacie?

21 Cze 2021, 18:04

witam, przymierzam sie do zalozenia instalacji gazowej do mojego opla , jaka polecacie ?
milo88
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 6 GG
Silnik: 1.8 120KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

22 Cze 2021, 11:25

Tu można założyć spokojnie instalację IV generacji. Trzeba tylko pamiętać o okresowym sprawdzaniu luzu zaworowego (co około 30tkm) bo tu nie ma hydrauliki na zaworach.

Z marek instalacji IV generacji dostępnych na rynku można wybrać systemy np. BRC, Landi renzo, LPGTECH czy STAG i tu chyba bym polecał tą ostatnią.

Poszczególne komponenty zależą już od osoby która będzie zakładała instalację. Zbiornik oczywiście we wnękę koła zapasowego. Mój znajomy przed chwilą pytałem w tym samochodzie ma założone Stag Qbox Plus, wtryski Barracuda i reduktor KME, zbiornik toroidalny 47 litrów.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy punktualność może być niebezpieczna?
    Większość z nas nie lubi się spóźniać. Są jednak sytuacje, w których próba dojechania do celu o umówionej godzinie może zagrażać naszemu życiu. Jak wynika z badań, presja czasowa ma wpływ na styl ...
    Minęło 40 lat Malucha - Fiat 126p
    Pierwsze egzemplarze Fiata 126p popularnego Malucha zmontowano 6 czerwca 1973 roku w zakładach dawnej Fabryki Samochodów Małolitrażowych w Bielsku-Białej, z oryginalnych włoskich części, gdyż wcześniej, od 1972 roku ...