Opel Astra H co sądzicie o tym ogłoszeniu?

06 Maj 2016, 22:20

Niech kupi co chce ale ma być na rope.
Ja na to nie mam wpływu co on kupi,sam mówiłem mu wielokrotnie żeby w miarę możliwości nie kupował u handlarza ale zrobi jak uważa.
Dzida ale konie prawie że pasują do diesla i podobno ma być to diesel więc sam nie wiem... :?
Ciekawy jestem,będzie woził się bezproblemowo i tanio?
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

07 Maj 2016, 19:04

Dieslem od handlarza nie pojeździ bezproblemowo wg mnie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

10 Maj 2016, 13:35

Samochód kupiony,w bardzo ładnym stanie jechał 200km/h bez niczego.
Bora 1.9tdi nie miała szans.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] to jest ta oferta i nie było bardzo z czego targować ceny.
Ostatecznie kupiony za 21k,ma nawet dach panoramiczny,ogólnie brat bardzo zadowolony.
Środek jak nowy,co prawda brudny nie wyplakowany bo od prywatnego gościa który kupił to auto żonie ale żona po przygodzie z bramą wjazdową powiedziała żeby sprzedać bo auto jest dla niej za długie.
Pierwsze które oglądali to [link do oferty na Allegro wygasł] ,niestety bardzo wyeksploatowany w środku wszystko trzeszczało.
Dostał jeszcze komplet opon zima/lato.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

10 Maj 2016, 17:58

mateo199214 napisał(a):Samochód kupiony,w bardzo ładnym stanie jechał 200km/h bez niczego
a to ciekawe, bo katalogowo ma 185 :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

10 Maj 2016, 21:33

Mój brat jest z tych co lubią bardzo wysokie obroty:)
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

11 Maj 2016, 16:04

mateo199214 napisał(a):ój brat jest z tych co lubią bardzo wysokie obroty:)

to nie trafił z wyborem silnika, bo diesel to przeciwieństwo :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

11 Maj 2016, 22:14

On od zawsze jeździł dieslami,on ma jakąś taką metode że potrafi wykorzystywać wysoki moment obrotowy,ja bym tak nie potrafił.
Miał dawno temu lagune I,fajne autko i zagazował,jeździł tym ale osobiście mi powiedział że więcej z gazem bawić by się nie chciał.
Dam foty jak przyjedzie do mnie,to porobię i coś wrzucę w temat:).
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

12 Maj 2016, 09:37

mateo199214 napisał(a):od prywatnego gościa który kupił to auto żonie ale żona po przygodzie z bramą wjazdową powiedziała żeby sprzedać bo auto jest dla niej za długie.

U nas w kraju przy zakupie samochodu ważniejsze jest poznanie życiorysu właściciela i powodu sprzedaży, niż stan techniczny auta. Ja mam awersję jak widzę w ogłoszeniu "powodem sprzedaży jest zamiana na większe / dostałem służbowe / żonie się nie podoba etc."

Prawdziwy powód jest zawsze jeden - ktoś tego samochodu już nie chce.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi

15 Maj 2016, 13:17

Strasznie na tym forum jesteście źle nastawieni na świeżo-rocznikowe samochody.
Oglądnąłem sobie tego peugeota dokładniej i stwierdziłem że jego stan jest naprawdę niemalże salonowy.
Plastiki mimo że to nowe auto więc jakby już nie jeden napisał "plastikowa zabawka" nie jest ani trochę prawdą bo są w rewelacyjnym stanie.
Nic nie trzeszczy,mam porównanie tym co jeździłem volkswagen,bmw,citroen,audi i plastiki w tym pugu są na poziomie audi czyli bardzo wysokim,mimo że cena takiego puga jest naprawdę atrakcyjna patrząc na wyposażenie/rocznik/przebieg/stan.
Wyposażenie jest świetne,w środku znalazł się nawet dach panoramiczny-po odsunięciu widzimy przez szybę nawet padający na auto deszcz.
Miałem okazję nawet przejechać się samochodem jako pasażer i w "pozycji pasażera" jeździ się dość komfortowo.
Dzisiaj jadę odwieźć bratu ten samochód także napiszę jak wrażenia z "mojej jazdy".
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

15 Maj 2016, 13:58

Wnętrze widzę, że jest ładniejsze niż w 307-kach, przy tym przebiegu nie powinno nić stukać. Polecałem 308-kę ze względu na dobry stosunek rocznik/cena, zobaczymy jak wyjdzie eksploatacja.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

15 Maj 2016, 14:25

Dokładnie,jak brat chwilę pojeździ i stwierdzę że opłaca się coś takiego,nie będzie się psuło to chyba będę próbował też uderzyć w coś takiego.
Cenę swojego bmw obniżyłem bo już na poważnie chcę sprzedać ten samochód,a taki peugeot jak na kombi nie jest za długie ani za krótkie tylko w sam raz :yes: .
Problemem u mnie będą handlarze oszuści bo o ile mój brat kupił tego peugeota od prywatnego gościa-nie handlarza który odkupił to auto od jakiejś tak osoby na wyższym stanowisku w play,a i co najlepsze jest prawie cała dokumentacja w polsce z tego playa i wszystko było wymieniane na czas przebieg chyba 130tys. ma teraz o ile pamiętam i jest w 100% realny.
O ile mojemu bratu się udało to ja mogę trafić na jakiegoś Mirka i jest opcja że będę płakał przez następne 2 lata albo i więcej.
Też celowałbym w diesla ze względu na niskie spalanie bez bawienia się z lpg,a i nie wiadomo czy te silniki benzynowe współpracują z gazem.
Druga sprawa to "spanie w aucie" czasami na jakimś wyjeździe potrzebuję się komnąć w autku,w astrze składałem tylne siedzenia i jakoś można było się przespać a tu w bmw zonk-brak rozkladanych tylnych siedzeń :shock: .
EDIT:
Jestem po jeździe,autko fajnie się prowadzi silnik jak na 1.6 bardzo zrywny,turbo ma moc,silnik trzyma obroty nawet po zdjęciu nogi z gazu także super :) .
Ogólnie mam wrażenie,że moje bmw lepiej się prowadzi,ale może to tylko kwestia przyzwyczajenia.
Silnik chodzi cichutko,kierownica nie bije,no nie ma się do czego przyczepić.
Z wad które już odkrył to wskaźnik paliwa nie chodzi i pokazuje cały czas rezerwe mimo zatankowanego paliwa prawie do pełna-wizyta u elektromechanika umówiona na początek czerwca.
Z przodu lekko pęknięty zderzak bo tak jak sprzedawca mówił zgodnie z prawdą żona zawadziła w bramie.
Ja osobiście gdybym miał jeździć tym samochodem również musiałbym się przyzwyczaić do jazdy nim,bo mimo wypróbowania wszystkich regulacji fotela i pompowania go do góry tak że już głowa dotykała sufitu niestety nie widziałem przodu auta jadąc nim co mi bardzo przeszkadza.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika