Opel astra h nie odpala

20 Maj 2021, 19:43

Witam mam problem z samochodem opel astra h 1.7 cdti ,w ostatnim czasie zostały zrobione wtryski układ podciśnienia, turbosprężarka oraz rozrzad samochód pojeździł dwa tygodnie po upływie tego czasu zaczal się problem z odpalaniem. Sytuacja wyglądała następująco przejeździłam cały dzień pod wieczór jechałam samochodem około półgodziny zatrzymałam się zgasiłam silnik po chwili próbowałam znowu odpalić i nic z tego samochód kręci ale nie zaskakuje .odstawiłam do mechanika który twierdzi ze może być to zawor od pompy paliwa lub sama pompa ale narazie nie ma czasu żeby "grzebac" . Czy ktoś miał podobna sytuację lub może polecić kogoś z Śląska najlepiej okolice mikolowa /Katowic kto zna się na danym samochodzie i zdiagnozuje problem?
Angela1234
Nowicjusz

• 20 Maj 2021, 20:08

ile koni w tej astrze? pod kompa ktoś podłączał? na plaka pali? wtryski regenerowane czy używki? jakie jest ciśnienie na listwie paliwowej? zimny też nie odpala?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Maj 2021, 20:27

100 KM (74 kW) ,był podłączony ale przed oddaniem na wyżej wymienione w poście rzeczy . Wtryski były kalibrowane i sprawdzane do tego uszczelka pokrywy zaworów podkładki pod wtryski uszczelki wtryskiwacza i układ podciśnienia. Na plaku odpala, na zimnym silniku tez kręci ale nie odpala .nie mam pojęcia jakie jest ciśnienie na listwie paliwowej i jak to sprawdzić
    Angela1234
    Nowicjusz

20 Maj 2021, 22:57

Angela1234 napisał(a):nie mam pojęcia jakie jest ciśnienie na listwie paliwowej i jak to sprawdzić
    komputerem, są do sprawdzenia informacje takie jak zadane ciśnienie na listwie i osiągnięte, to już będzie pewnien pogląd, to że wtryski byly robione to nie znaczy też że są sprawne,
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MORPHOZ - dane techniczne samochodu koncepcyjnego
      Samochód koncepcyjny Renault MORPHOZ z nadwoziem o długości 4,40 lub 4,80 m (w zależności od wersji) przy szerokości 2 m i wysokości 1,55 m to crossover z napiętymi i zmysłowymi liniami nadwozia. Jego stylistyka łączy ...