Superb 2011 mechanik rozkłada ręce. Video

20 Maj 2021, 15:58

Skoda superb 2011 6biegowy manual 170km 4x4 .Prosze o pomoc specjalistów. To jest 6 auto disla jakie posiadam i nigdy z czyms takim sie nie spotkałem.... nie wiem jak ten dzwięk nazwać dobiega z lewej strony silnika przy dodawaniu gazu , pojawia sie gdy jadę max do 4 biegu, również na biegu jałowym przy dodawaniu gazu . Mechanik rozkłada ręce twoerdzi ze w wielu autách slyszy ten dzwiek i nie jest to problem.... no dla mnie problem to jest . Prosze serdecznie użytkowników o pomoc dziekuję. Film dodaję ze strony streamable.com nie sa to żadne wirusy. Jesli ktos ma obawy mogę wysłać jakimkolwiek innym sposobem komunikacji, ale poprosze admina o skontrolowanie adresu. Jesli wstawiam film łamiąc regulamin prosze o informację i z gory przepraszam , jestem starszy nie znam sie na tych technologiach https://streamable.com/saivxv
Arcioch933
Obserwowany

Zdjęcia: 0
  • 21 Maj 2021, 11:10

Chodzi Ci o ten dźwięk przy odpuszczaniu gazu jak już obroty prawie spadną i silnik wyhamowuje je żeby wyrównać do jałowych?

Ja podczas dodawania gazu nie słyszę problemów.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Maj 2021, 12:35

Chodzi mi o takie grzechotanie, albo cykanie tylko przy dodawaniu gazu, obojętnie czy na biegu czy na luzie. Moze jestem przewrazliwiony ale ewidentnie za dzwiekiem disla słyszę COŚ....jakby kulka łozyska albo dwa metalowe małe elementy uderzające o siebie z dużą prędkością
    Arcioch933
    Obserwowany

Zdjęcia: 0