Opel Astra I

22 Mar 2010, 14:14

A skąd jesteś dokładnie i jaka cena tej Astry??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Mar 2010, 16:37

7600zl
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Goodway
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

22 Mar 2010, 17:24

Zgadzam się .Nawet starsze rocznikowo samochody mogą byc w zaskakująco przyzwoitym stanie. Wszystko zależy od właściciela i użytkownika..!
Za to 7 latek może byc tak zgnojony i zniszczvzony,że tylko nadaje się do recyklingu a nie na karcher. :smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

22 Mar 2010, 19:02

nie da sie kupic w polsce auta bezwypakowego?
kolega ostatnio sprzedawał taką astrę 1z 2000r. i sprzedała sie za ok 10tys zł i była na 100% bezwypadkowa bo on ją kupił w salonie
piotrauto
Stały forumowicz

22 Mar 2010, 19:16

Goodway a jaka by była jego cena ostateczna bo może akurat uda mi sie namówić kumpla.
piotrauto spokojnie da sie kupić 100% bezwypadkowego tylko trzeba szukać,szukać i jeszcze raz szukać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Mar 2010, 19:19

barol91, a jaką masz pewność ze dane auto nie jest na 100% po wypadku?
auto nawet po czołówce da sie tak wyklepać ze będzie wyglądało jak nowe
piotrauto
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

22 Mar 2010, 19:28

Jeżeli ktoś zrobi auto po wypadku tak, że będzie wyglądało jak nowe to śmiało można je kupić. Problemem są "bezwypadkowe" szroty naprawiane byle jak, byle taniej.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

22 Mar 2010, 19:32

piotrauto napisał(a):

Tylko wyglądało ........... a diabeł tkwi w szczegółach i te szczegóły trzeba się nauczyć zauważać :mrgreen:
bonifacy
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi

22 Mar 2010, 20:17

piotrauto napisał(a):barol91, a jaką masz pewność ze dane auto nie jest na 100% po wypadku?

pewności niemam dlatego przed kupnem auto do kompletnych oględzin,kanał,stacja diagnostyczna i te sprawy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Mar 2010, 20:27

Astra I to dość wdzięczne auto technicznie, całkiem trwałe i tanie w częściach. Według mnie jednak jakość zabezpieczenia antykorozyjnego dyskwalifikuje je, jeżeli to nie przeszkadza to czemu by nie...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Mar 2010, 20:36

Ja uważam że jeśli jest w miarę zadbana to warto kupić, wujek ok rok temu kupił z silnikiem isuzu rok 97r była troszkę porysowana bo sprowadzona z włoch ale żadnej rdzy na niej nie ma a garaż ma pod chmurką, póki co spala 5/100 km, leje ropę i jeździ. Tak że to na prawdę prosty, i stosunkowo trwały samochód jeśli się trafi zadbany to polecam.
@jiGsaw wg Ciebie każdy powinien jeździć beemką. A uwierz że nie każdy ubóstwia te auta a są tacy co nawet ich nie lubią. Dla mnie modele E36 dyskwalifikuje kanciaty wygląd i paskudne wnętrze. Jedyne BMW jakie mi się podoba to E46 i E60 tylko sedany.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

22 Mar 2010, 20:51

stasiowski121 napisał(a):@jiGsaw wg Ciebie każdy powinien jeździć beemką. A uwierz że nie każdy ubóstwia te auta a są tacy co nawet ich nie lubią. Dla mnie modele E36 dyskwalifikuje kanciaty wygląd i paskudne wnętrze. Jedyne BMW jakie mi się podoba to E46 i E60 tylko sedany.

Nie wiem apropo czego to tutaj, ale skoro zostałem wywołany do tablicy. :wink:

Według mnie E36 godnie zniosła próbę czasu jeżeli chodzi o linię nadwozia, a trzeba pamiętać, że auto ma 20 lat (ale ma prawo się komuś nie podobać i szanuję to). Wnętrze E36 też do mnie nie przemawia do końca, uważam, że jest to krok w tył w stosunku do E30, E32, E34. Jednak nadal jest to BMW i do ergonomii, spasowania materiałów, czy ich jakości nie mam zastrzeżeń (chyba, że porównam do starszych modeli).
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Mar 2010, 21:05

Astra z 97 nie ma szans nie mieć rdzy. Widziałem juz takich setki i każda coś musi mieć. Tylne reperaturki i progi niestety nie wytrzymuja wiecej niz 10 lat nawet jesli auto od nowosci było garażowane. Dopiero Astry II mają lepsze blachy, tam jeśli nie było wypadku to nie ma rdzy - wyjątkiem są okolice chlapaków, tam gdzie stykają sie z błotnikiem, ale to pryszcz w porównaniu z jedynkami :)
Goodway
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

22 Mar 2010, 22:14

Uff panowie przekonałem kumpla i nie bierze tej Astry całe szczęście ale za to śmigamy w niedziele na giełde,może co wypatrzyny.Dziękuje za pomoc i pozdrawiam :wink:
Barol
Awatar użytkownika

23 Mar 2010, 07:44

Goodway napisał(a):Astra z 97 nie ma szans nie mieć rdzy. Widziałem juz takich setki i każda coś musi mieć.

Niestety nie zgadzam się z tą opinią.
Swoją Astrę 95 znalazłem przez Polaka mieszkającego 20 lat w Niemczech i mającego niemieckie obywatelstwo.Pojechałem po pewniaka.Pierwszy właściciel (ale nie dziadek),auto kupione w salonie na końcu ulicy przy której mieszkał właściciel i dodatkowo tylko tam naprawiane. Książka serwisowa prowadzona 10lat ! Auto jest bezwypadkowe.
I co?
Nie naciąłem się,auto się nie psuje i NIE RDZEWIEJE nigdzie (nawet od spodu!).
Prawdą jest jedynie to,że dopiero u mnie stoi pod chmurką,a Niemczech było garażowane.
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM