Opel Astra II 2.0 DTH (100 KM) proszę o opinie

13 Lut 2008, 20:44

Jak w temacie. Proszę najlepiej osoby, które miały do czynienia z ową wersją o opinię nt. auta. Głównie chodzi mi o wersje kombi. Komfort jazdy, przyśpieszenie, spalanie, awaryjność, wszystko co się da :D Z góry dziękuję.

PS. czytałem opinie na autocentrum.pl.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

13 Lut 2008, 21:39

Witam:) Mielismy takie auto z niemiec. Wlasnie w kombi. 2001 rok. Switny samochod. Pali 4-5 litrow. Przyspieszenie jak na takie auto bardzo dobre. Jesli chodzi o awaryjnosc to po prostu sie nie psol:))) Pozdrawiam. Switne zawieszenie. Twardy jest:)
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

14 Lut 2008, 12:44

Ja akurat mam Astrę II 2.0 16V benzyna, hatchback, ale i tak się wypowiem.

Dla mnie to świetne auto, jest komfortowe i ergonomiczne, naprawdę jest to super wybór. Ta wersja, która Cię interesuje to dodatkowo diesel, więc dojdzie w tym wypadku jeszcze ekonomia.
damczer
Początkujący

19 Lut 2008, 16:07

ok dzięki za info :) Aha jeszcze przeczytałem gdzieś na forum ze ten silnik jest trochę awaryjny i bardzo czuły na jakość paliwa. I tu rodzi się pytanie czy warto inwestować (zamierzam tankować na stacjach przy marketach albo na stacji "Jet")?? Z góry dzięki za odpowiedzi.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

20 Lut 2008, 19:45

witam cie kolego mam vectre b z tym silnikiem jezdze 2 lata nic sie nie dzieje i mozesz wszedzie lac rope nic mi sie nie dzieje a co do przyspieszenia to u mnie jest przymulony na 1 i 2 biegu a jak wejdzie w obroty to przecinak . pozdrawiam
siema
placio_bmc
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk