Opel Astra II Caravan 1.2 16V 95 KM + LPG brak mocy

09 Kwi 2009, 21:11

nie wiem czy dobrze nakreślę problem. Instalację LPG mam od 2 lat - do tej pory bez zarzutu. Ostatnio LPG zaczęło mi się wyłaczać nawet przy pełnym baku gazu. Byłem u swojego fachowca, posprawdzał filtry, czujniki i stwierdził że podniesie nieco ciśnienie, i że to nic groźnego. Następnie w trasie, gdy ciśnienie gazu w butli się zmniejszało (było ok 1/4 baku) włączyła mi się kontrolka "awarii" i samochód powyzej 3750 obrotów stracił całkowicie moc. W ogóle nie można było wejść na 4000 obrotów. Co ciekawe, jak zatankowałem LPG na stacji i wyłaczyłem stacyjkę, to problem zniknął, ale pojawił się za jakieś 250 km, jak znowu ciśnienie gazu w baku spadało... Znowu zatankowałem LPG i tym razem problem nie zniknął, mimo pełnego baku LPG. Następnie po przejechaniu jakiegoś dystansu wyłączyłem auto i problem znowu zniknął.. Cóż to jest? czy to wina instalacji LPG czy silnika? Ktoś miał coś podobnego?
bartek1977
Nowicjusz

• 11 Kwi 2009, 14:48

Właśnie ja teraz mam taki sam problem po wymianie butli gazowej,okazało się że jest cos nie tak z poborem gazu z butli gazowej.Po zatankowaniu gazu do pełna przejechalem tylko 80 kilosów i koniec jazdy,zatrzymałem się ,wyłączyłem silnik ,problem znikał albo na krótko albo na trochę dłużej,samochod zacząl mi palić prawie drugie tyle więcej :shock: chociaż jest słabszy,u mnie na 100% winna jest butla gazowa .
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)