Problem z silnikiem w civicu 5g po wymianie rozrzadu itp

09 Kwi 2009, 14:38

witam.kupiłem niedawno civica coupe 5g d15b7, ogólnie w bardzo dobrym stanie, zwłaszcza silnik.po kilku tyg. postanowiłem wymienić rozrzad,olej,świece,uszczelke pokrywy zaworów i wyregulować zawory.po odebraniu go z warsztatu wydaje mi się ze jest o wiele bardziej słabszy, a konkretnie nie widze praktycznie żadnej różnicy w momencie gdy wskazówka obrotościomierza przekracza 4 tyś., a wcześniej było wyraznie to czuć.czy może mi któs napisać jaka może być tego przyczyna??bo nie chce pojechac do mechanika i wyjsc na głupka jeśli on stwierdzi, ze wszystko jest ok.
gamer66
Nowicjusz

• 09 Kwi 2009, 15:24

Jeśli spalanie jest w normie,silnik pracuje prawidłowo,obroty nie falują,
    olej w silniku jest,kontrolka z silniczkiem się nie świeci, auto pali tyle co kiedyś,to nie ma co sie martwić.
    piotr2273
    Aktywny

09 Kwi 2009, 17:07

no ale jak mam się nie martwić skoro silnik pracuję inaczej niż poprzednio, zresztą tu już nie chodzi o martwienie się tylko o to zeby pracowal tak jak wczesniej
    gamer66
    Nowicjusz

09 Kwi 2009, 19:41

Po wymianie rozrządu możesz sprawdzić ustawienie zapłonu-mogli przestawić rozrząd o jeden ząbek lub źle wyregulowali zawory.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

11 Kwi 2009, 13:52

Tak, inaczej raczej być nie może.Być może jest zbyt mały luz zaworowy lub jeden ząbek nie tak jak trzeba.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
      Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...