Opel Astra II Centralny zamek

30 Gru 2007, 17:56

Witam.Posiadam opla astrę II z centralnym zamkiem na pilota.Problem z tym, że zamek ten nie zawsze działa na pilota.Po włożeniu kluczyka do stacyjki, przekręceniu jej i naciśnięciu pilota zamki działają, ale po kilkukrotnym użyciu pilota zamki nie zamykają sie ani nie otwierają za pomocą pilota, mimo świecenia czerwonej diody. Wymieniałem baterię w pilocie i dalej jest to samo. Proszę o radę.
leszekmisiak
Nowicjusz

• 30 Gru 2007, 18:16

do elektryka z tym..
    Czy zastałem Jolkę?
    sober
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraśnik/Lublin/Warszawa

30 Gru 2007, 20:40

Nie bardzo rozumiem...Przeciez zamek ma się otwierać z pilota,jak kluczyk nie jest włożony do stacyjki,a ty jesteś na zewnątrz....Po przekręcaniu stacyjki,to może on się ewentualnie zamknąc,a po wyjęciu kluczyka może się otworzyć.Po to przeciez jest pilot,żeby otwierać ten zamek z zewnatrz.
    Czy ten zamek jest sprzężony z alarmem?Skąd jest zasilany i czy wcześniej wszystko było ok,czy sam to robiłeś i jest to efekt twojego montażu?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

31 Gru 2007, 03:05

To problem wewnetrznej instalacji elektrycznej
    kasia_org
    Nowicjusz

31 Gru 2007, 18:53

Nie posiadam alarmu, tylko centralny zamek na pilota. Jeżeli działa, oczywiście otwieram i zamykam samochód pilotem "na odległość", ale po kilku takich operacjach zamek przestaje reagować na pilota, albo działa z bardzo bliskiej odległości.Wtedy muszę włożyć kluczyk do stacyjki, przekręcić go i nacisnąć przycisk na pilocie, wtedy się rozkodowuje, czy coś takiego.....Samochód kupiłem już z takim mankamentem. Oczywiście jeżeli to coś poważniejszego,czego nie można samemu naprawić, to odwiedzę mechanika. Pozdrawiam.
    leszekmisiak
    Nowicjusz

01 Sty 2008, 00:00

ee, to mi wyglada na wade odbiornika sygnalu...jesli tak, to pewnie wycisna od Ciebie z 50-100zl w jakims serwisie alarmowym
    Czy zastałem Jolkę?
    sober
    Początkujący
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
      Kompromis na drodze - rowerzyści kontra kierowcy
      Wiosną wiele osób przesiada się na rower. Rowerzyści są pełnoprawnymi uczestnikami ruchu drogowego – to fakt, który kierowcom samochodów często trudno zaakceptować. "Każdego roku na polskich drogach ...

01 Sty 2008, 12:14

A w którym miejscu jest ten odbiornik ? Chciałbym go chociaż zobaczyć.
    leszekmisiak
    Nowicjusz

01 Sty 2008, 16:45

tego już nie jestem w stanie powiedzieć...może być, że pod maską w okolicach akumulatora, ale to czyste przypuszczenie :?
    Czy zastałem Jolkę?
    sober
    Początkujący
    Awatar użytkownika

01 Sty 2008, 19:19

Odbiornik jest w module zamka centralnego.Sprawdz jeszcze napięcie w baterii w pilocie.Jak to nie pomoże,to można polemizować albo nad wymianą modułu,albo nad jego naprawą.Ale z tą naprawą,to tak za bardzo się nie opłaci.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

01 Sty 2008, 19:45