Opel Astra II czy Peugot 307 - ok. 15000

28 Lut 2009, 17:33

Hej.

Chce kupic autko. Calosc ma sie zamknąć kwotą 15000.
Zastanawiam sie nad sciagnieciem auta z holandii albo belgii.

Moje typy to Opel Astra II oraz Peugot 307.

Co wybrac ?
become
Nowicjusz

Miejscowość: internet

28 Lut 2009, 18:10

wybieraj kture bardziej ci sie podoba
artek1993
Początkujący

28 Lut 2009, 20:25

francuzy PONOĆ są bardziej awaryjne.ople niemiecka technologia i konstrukcja.a reszta myśle że to zalezy od twojego gustu.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

28 Lut 2009, 20:38

Poczytaj sobie na temat juz legendarnych problemow z tymi Peugeotami łacznie z samospaleniami od zwarć w bloku ABS.Peugeot o tym modelu chciałby zapomnieć o 206 tez.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Mar 2009, 08:26

Po pierwsze to bym odradzał kupowanie teraz samochodu za granicą ponieważ Euro strasznie wysoko stoi i się nie opłaca. Do tego jak sprowadzisz coś to dochodzą opłaty za rejestrację. Na początku jak sie sprowadzało samochody to można było za grosze wyrwać fajny samochodzik. moim zdaniem teraz z zagranicy to można samochód sprowadzać mając jakieś 20 - 30 tys złotych. Bo to wtedy można dorwać coś fajnego.

Kup sobie samochodzik w polsce. Jeżeli zależy Ci na Peugeot to polecam 306 z silniczkiem 2,0 HDI. Są to jedne z najlepszych silników w tym samochodzie. W roczniku 2000 dotaniesz już bardzo dobry egzemplarz i naprawdę będzisz zadowolony. Bardzo dobrze się trzyma drogi i silniczek też ma bardzo zrywny. Turbinka pomaga mu przyspieszać także bardzo ładnie.

Jeżeli peugeot to polecam jak najbardziej 306 2,0 HDI :)
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

01 Mar 2009, 09:24

Mam kolegę który akurat jezdził takim firmowym Peugotem 1,4 benz. oraz Astrą II 1,4.
Wrażenia z prowadzenia auta i komfortu jazdy,zbierania się przy wyprzedzaniu,to wszystko przemawia za Peugotem ale...gdyby miał wybrac któreś z tych aut prywatnie dla siebie,to wziąłby Astrę,bo jak powiedział :"po co mi kłopoty..."Peugeot często stał w serwisie,natomiast Astra była bezawaryjna przy tych samych przebiegach. To tyle.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekstremalny wyścigowy samochód elektryczny
    Marka Volkswagen zaprezentowała supersportowy model I.D. R Pikes Peak zasilany wyłącznie energią elektryczną. Łączna moc jego dwóch silników elektrycznych wynosi 500 kW (680 KM), moment obrotowy 650 Nm, auto ...

01 Mar 2009, 09:44

Bo po prostu. Do Astry włożysz zamiennik i może być tak że będziesz dalej jeździł. A jak ktoś do francuza czy włocha pcha zaminniki to będzie musiał go często szykować.

Ja pisałem o silniku diesla 2,0 HDI. Te silniczki naprawdę zaliczają się do jednych z najlepszych w tym samochodzie. Ja na silniki 1,4 wogóle nie zerkam bo wiem że wiele marek samochodów twierdzi że te silniki sa kompletnie nie udane :).

Dalej się trzymam przy swojej propozycji peugeot 306 2,0 HDI
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

03 Mar 2009, 08:42

dzieki za sugestie. Przychylam sie do astry.
jest taka aukcja.
[link do oferty na Allegro wygasł]

Astra z 2003 roku za 24500 ale do oclenia.
Bardzo mi sie podoba.
Nie wiem ile wyjdzie clo + ubezpieczenie.
Razem pewnie zamknie się kwota 27000.
Troche duzo jak za Astre. Nie uwazacie ?
Czy gdyby zamknac sie w kwocie 25000 zl z ubezpieczeniem, to kupie jakas podobna astre sprowadzajac ja np. z Holandii ?
become
Nowicjusz

Miejscowość: internet