Opel Astra II czy Peugot 307 - ok. 15000

28 Lut 2009, 17:33

Hej.

Chce kupic autko. Calosc ma sie zamknąć kwotą 15000.
Zastanawiam sie nad sciagnieciem auta z holandii albo belgii.

Moje typy to Opel Astra II oraz Peugot 307.

Co wybrac ?
become
Nowicjusz

Miejscowość: internet

28 Lut 2009, 18:10

wybieraj kture bardziej ci sie podoba
artek1993
Początkujący

28 Lut 2009, 20:25

francuzy PONOĆ są bardziej awaryjne.ople niemiecka technologia i konstrukcja.a reszta myśle że to zalezy od twojego gustu.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

28 Lut 2009, 20:38

Poczytaj sobie na temat juz legendarnych problemow z tymi Peugeotami łacznie z samospaleniami od zwarć w bloku ABS.Peugeot o tym modelu chciałby zapomnieć o 206 tez.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Mar 2009, 08:26

Po pierwsze to bym odradzał kupowanie teraz samochodu za granicą ponieważ Euro strasznie wysoko stoi i się nie opłaca. Do tego jak sprowadzisz coś to dochodzą opłaty za rejestrację. Na początku jak sie sprowadzało samochody to można było za grosze wyrwać fajny samochodzik. moim zdaniem teraz z zagranicy to można samochód sprowadzać mając jakieś 20 - 30 tys złotych. Bo to wtedy można dorwać coś fajnego.

Kup sobie samochodzik w polsce. Jeżeli zależy Ci na Peugeot to polecam 306 z silniczkiem 2,0 HDI. Są to jedne z najlepszych silników w tym samochodzie. W roczniku 2000 dotaniesz już bardzo dobry egzemplarz i naprawdę będzisz zadowolony. Bardzo dobrze się trzyma drogi i silniczek też ma bardzo zrywny. Turbinka pomaga mu przyspieszać także bardzo ładnie.

Jeżeli peugeot to polecam jak najbardziej 306 2,0 HDI :)
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

01 Mar 2009, 09:24

Mam kolegę który akurat jezdził takim firmowym Peugotem 1,4 benz. oraz Astrą II 1,4.
Wrażenia z prowadzenia auta i komfortu jazdy,zbierania się przy wyprzedzaniu,to wszystko przemawia za Peugotem ale...gdyby miał wybrac któreś z tych aut prywatnie dla siebie,to wziąłby Astrę,bo jak powiedział :"po co mi kłopoty..."Peugeot często stał w serwisie,natomiast Astra była bezawaryjna przy tych samych przebiegach. To tyle.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...

01 Mar 2009, 09:44

Bo po prostu. Do Astry włożysz zamiennik i może być tak że będziesz dalej jeździł. A jak ktoś do francuza czy włocha pcha zaminniki to będzie musiał go często szykować.

Ja pisałem o silniku diesla 2,0 HDI. Te silniczki naprawdę zaliczają się do jednych z najlepszych w tym samochodzie. Ja na silniki 1,4 wogóle nie zerkam bo wiem że wiele marek samochodów twierdzi że te silniki sa kompletnie nie udane :).

Dalej się trzymam przy swojej propozycji peugeot 306 2,0 HDI
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

03 Mar 2009, 08:42

dzieki za sugestie. Przychylam sie do astry.
jest taka aukcja.
[link do oferty na Allegro wygasł]

Astra z 2003 roku za 24500 ale do oclenia.
Bardzo mi sie podoba.
Nie wiem ile wyjdzie clo + ubezpieczenie.
Razem pewnie zamknie się kwota 27000.
Troche duzo jak za Astre. Nie uwazacie ?
Czy gdyby zamknac sie w kwocie 25000 zl z ubezpieczeniem, to kupie jakas podobna astre sprowadzajac ja np. z Holandii ?
become
Nowicjusz

Miejscowość: internet