Opel Astra II - dym spod maski

11 Kwi 2017, 13:36

Witam,
Mój problem dotyczy dymu który wydobywa sie spod maski. Ostatnio podczas jazdy wypadł mi korek od silnika i wszystko pod nim mam zalane olejem. Gdy odpale auto to po chwili zaczyna mi dymić a w aucie śmierdzi spalenizną. Probowalem wyczyscic ten olej ale nie moge do wszystkiego dojsc i teraz nie wiem co zrobic. Myslalem zeby oddac auto na mycie silnika ale nie chce jeździć jak mi tak dymi spod tej maski. Czy mechanik moglby mi to zrobic? Do nigo mam blisko wiec moglabym do niego podjechac. Prosze poradźcie coś
astra16100
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 05 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Astra II
Silnik: 1.6 100KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

14 Kwi 2017, 20:21

Dobre mycie silnika tylko pomoże zrobi to każdy kto ma myjkę ciśnieniowa wystarczy kupić płyn do mycia dimer lub diper
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrze zaplanować podróż samochodem?
    Wybierając się w dłuższą podróż samochodem powinniśmy się do niej wcześniej przygotować aby uniknąć niespodzianek w trasie. O tym jak dobrze zaplanować podróż samochodem piszemy w kilku punktach które ...
    Lexus LFA
    Jeden z najlepszych supersamochodów w historii, z wyjątkowym silnikiem V10, którego brzmienie zachwyciło cały świat - Lexus LFA aż prosił się o odmianę cabrio albo chociaż targa. I faktycznie inżynierowie japońskiej ...