Opel Astra II - Ocena kilku ofert

29 Maj 2010, 09:21

Witam.

Zamierzam w najbiższym czasie kupić konkretny model auta ,którym jest Astra II w Hatchback'u. Mając nieco ograniczony budżet (12 000,- zł ) rozglądam sie za roczikiem 98-99 w benzynie o pojemnosci do 1600 cm3.

Przechodząc do rzeczy chciałem spytać expertów o opinie do kilku ofert, oto one:

1)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2)

3)

Z góry dziekuje za wszystkie podpowiedzi.
Ostatnio edytowany przez Septim, 29 Maj 2010, 19:01, edytowano w sumie 1 raz
Septim
Nowicjusz

Miejscowość: Dz-wo

29 Maj 2010, 16:04

Po pierwsze to bierz model 5 drzwiowy, wygodniejszy jest no chyba że nie będziesz ludzi woził tylko sam jeździł, a co do reszty to powiem że samochód jest dobry i przedewszystkim ekonomiczy, wiem bo sam mam taką astrę 1.6 16v 98r i nie narzekam tyle że w kombi także w hatchback'u będzie szedł lepiej, blacha ocynkowana i nigdzie rdzy nie widać jedynie na tylnym nadkolu coś próbowało wychodzić to zamalowałem, także zajrzyj tam jak będziesz kupywał. Z zawieszenia jestem zadowolony, nie tłucze się ani się nie psuje od razu jak w tych wielowahaczowych. Tak przy 230tys wywaliło mi uszczelkę pod głowicą a tak poza tym problemów nie ma. A i jak to ople bierze olej ale to normalne.
;)
maniuch
Nowicjusz

Miejscowość: z daleka

29 Maj 2010, 17:13

1.Wydaje mi sie że zderzak ma troche inny odcień lakieru i wogóle przód chyba bity był.
2.No ten ciekawie wygląda,ma nawet klime,auto jest sprowadzone a więc do ceny musisz doliczyć jeszcze opłaty rejestracyjne max.1500zł.
3.Albo mi sie wydaje albo jak są fotki centralnie boku to z lewej strony auta z tyłu ma inny odcień lakieru.

Ja bym brał 2 ale troche przekroczy Twój budżet.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Maj 2010, 18:17

Ta czerwona trochę drogo jak na 98, bo chyba nawet opłacona nie jest? No chyba, że to typowa igiełka.

Ja tam bym się pokusił o tą 3, jeśli wierzyć temu co pisze sprzedawca to fajne autko za niewielką kasę. Trochę się wydaje jakby zderzaki były ciemniejsze, ale zdjęcia potrafią płatać figle, trzeba widzieć na żywo.

[link do oferty na Allegro wygasł] Ta jest też ciekawa, tyle że 1.8, ale te 15 koników więcej na pewno robi różnicę.
Sam bym się pokusił ale szukam czarnej ewentualnie srebrnej.
Korczus
Początkujący

Miejscowość: Leszno