OPEL ASTRA - Instalacja Gazowa (nie wbita w dowód)

27 Cze 2013, 12:38

Witam wszystkich serdecznie !

Otóż moi drodzy mam pewien problem. Kupuje samochód tak jak w temacie jest to Opel Astra 98r.
I teraz przejdźmy do konkretów zadzwoniłem do sprzedawcy tego samochodu popytać o samochód. Zapytałem czy gaz jest wbity w dowód, on na to o gaz proszę się nie martwić i zaczął mi tłumaczyć : Gaz został założony w tym samochodzie dokładnie 4 kwietnia 13r. i dalej... 22 kwietnia 13r. niecały miesiąc po założeniu złapała go policja i zabrali mu dowód (z jakich powodów to nie wiem). Sprzedawca mówi że dostał tylko jakąś kartkę od policjanta. Mówi że 2 dni temu robił przegląd tego samochodu i teraz w dowodzie nie ma wbitego gazu. Ale przekonując mnie że gdy samochód będzie przerejestrowany to w dowód wbiją mi gaz. Mówi również że wszystkie dokumenty do samochodu ma jak i również na gaz. Mówi też że gdy przyjadę i oglądnę autko i będzie mi się podobało i będę chciał kupić to bez problemu pojedzie ze mną na najbliższą stacje diagnostyczną i wtedy wbiją mi w dowód instalacje gazową.

I teraz pytanie do was moi kochani, co o tym sądzicie ?
Pomóżcie mi bo sam nie wiem co mam o tym myśleć... :o
Sprzedający i samochód są oddalone ode mnie jakieś 40km więc to troszkę utrudnia sprawę.
Dzisiaj mam jechać do niego i obejrzeć to auto i być może go kupię, tylko czekam na waszą odpowiedz co robić ?

Pozdrawiam i z góry dziękuje !
Rocco
Obserwowany

Auto: Skoda
  • 27 Cze 2013, 15:13

Niech uzupełni wpisy, po co masz Ty latać za tym.. Skoro twierdzi, że wszystkie papiery są, to niech idzie do WK i po wbiciu w DR "LPG" kupisz autko..
    silvo44
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
    Prawo jazdy: 01 09 1983
    Auto: TOYOT YARIS III
    Silnik: 1,0
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2011