Opel Astra kontra Peugeot 307 ? co wybrac

17 Sie 2009, 10:41

Witam, interesuja mnie dwa samochody i chcialbym zebyscie podzielili sie swoim zdaniem na temat tych samochodow a mianowicie :
1. Opel Astra III rocznik 2004-2005 1.7 diesel
2. Peugeot 307 rocznik 2004-2005 1.6 diesel
,przede wszystkim chodzi mi o ekonomie i w razie czego koszty czesci czyli ogolnie awaryjnosc tych modeli, co lepsze waszym zdaniem.
Piotel
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

17 Sie 2009, 11:13

Oba diesle już z założenia są ekonomiczne .Oba te modela aut są porównywalne pod każdym względem.
[link do autocentrum.pl wygasł]
[link do autocentrum.pl wygasł]
Dla mnie lepszy silnik ma Astra,silniki diesla w 307 są dosyć wrażliwe na jakość paliwa i pod tym względem można nazwać je delikatnymi. Koszty napraw są wysokie,poza tym są problemy z kołem dwumasowym. Astra nie jest ideałem ale wydaje mi się,że to pewniejszy wybór od Peugeota i tu jest jej przewaga.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

17 Sie 2009, 11:31

Opel Astra to sa dobre samochody 1.6L Hatchback po mieście śmiga jak trzeba chocisz 307 też dorasta do pięt Oplowi lecz części są droższe.
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

17 Sie 2009, 12:30

307 jest dość młodą konstrukcją ale już dorobił się opinii bardzo awaryjnego auta. Osobiście nie miałem z nim styczności ale wystarczy nieco pogoglować by się zniechęcić do tego modelu.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

17 Sie 2009, 13:08

Kubuch napisał(a):307 jest dość młodą konstrukcją ale już dorobił się opinii bardzo awaryjnego auta. Osobiście nie miałem z nim styczności ale wystarczy nieco pogoglować by się zniechęcić do tego modelu.

tak, ale prawdopodobnie mowisz o poczatku produkcji 307 to ja tez z taka opinia sie spotkalem a ten medele rocznikowo juz o niebo lepszy i poprawili usterki z poczatku produkcji,
Piotel
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

17 Sie 2009, 18:10

Kup 307 i zaopatrz się w wizytówkę dobrego warsztatu samochodów francuzkich, już roczne modele potrafią się psuć, głównie elektroniczne bzdury które potrafią skutecznie unieruchomiś samochód.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Czeka cię wymiana opon? Pamiętaj o zasadzie 3P
    Szukasz nowych opon i nie wiesz, jak je wybrać? Planujesz wymienić zimówki na letnie i nie wiesz jak znaleźć profesjonalny warsztat, który ich nie zniszczy? Jak odróżnić ten profesjonalny serwis od przypadkowego? ...

17 Sie 2009, 20:02

Fakt nie to jak Niemiaszek. Te się nigdy nie psują.

A tak na poważnie ja przez komfort jazdy wziąłbym Peżocika.
Z FARTEM
mcj
Początkujący

Miejscowość: bydgoszcz