Opel Astra - Problem z Benzyna. Auto nie ma Mocy.

28 Lis 2009, 09:04

Witam , posiadam astre 92 r. w LPG po tym jak ją kupiłem zauważyłem , że na PB astra lepiej sie zbiera niż na gazie... Mija juz pol roku odkąd ja mam , i tamte czasy to przeszłość , na LPG asterka lata jak rakieta a na banzynie ? wrzucam 1 gaz w podloge i czuc pod pedalem ze cos ja zwalnia nie da jechac dopiero jakos od 2,5 tys obrotow sie odmula tak samo jest z 2 i 3.... co to moze byc? ;/ efekt jet podobny do tego jak nam LPG zabraknie wciskamy gaz a nam auto zwalnia to jest to samo z tym , że auto chce jechac ale coś mu stawia opór
Infernus_90
Początkujący

Miejscowość: Wawa
  • 28 Lis 2009, 17:25

Kolego przegoń na BP autko tak od 100-200km a najlepiej cały bak i nie oszczędzaj tylko noga w podłoge ( oczywiście nie łam przepisów tylko w miare możliwości) jeżeli się nie poprawi to będziemy myśleć, a i jeszcze odepnij aku ta na min 10 s. (dodatni +) przewód i wtedy sprawdź czy nie poprawiło się jeżeli tak to pisz
    artj
    Początkujący

Miejscowość: Polska

28 Lis 2009, 18:05

poprawilo sie dzieki xD zatankowalem za 50zl Pb98 i zapierdzielalem na zakladowce 190 xD potem zrobilem to z aku. i wszytsko dobrze gra .. dzieki!
    Infernus_90
    Początkujący

Miejscowość: Wawa

28 Lis 2009, 19:49

Infernus_90 napisał(a):poprawilo sie dzieki xD zatankowalem za 50zl Pb98 i zapierdzielalem na zakladowce 190 xD potem zrobilem to z aku. i wszytsko dobrze gra .. dzieki!

Teraz moje pytanie czy jak przegoniłeś było wszystko OK. czy też nadal kulał, i której generacji masz LPG, jeżeli II lub wyżej to może być problem z emulatorem, który ma za zadanie oszukiwać kompa a nie robi tego w prawidłowy sposób. jeżeli następnym razem coś takiego się zdarzy to odepnij sam aku, i powinno wszystko powrócić do normy, oczywiście na pewien czas bo komp auta będzie się gryzł ze sterowaniem LPG.
    Jeżeli przegonienie na BP pomogło to wtryski zapieka, najlepiej co jakiś czas przejechać tak za te 50zł i wszystko będzie grać
    artj
    Początkujący

Miejscowość: Polska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...