Opel Astra problem z poduszką powietrzną

15 Lip 2007, 14:59

Po wymianie przełącznika kierunkowskazów i świateł drogowych świeci mi kontrolka od poduszki powietrznej.Aby wymienić przełącznik musiałem odłączyć poduszkę kierowcy i zdjąć kierownicę. Po wymianie przełącznika wszystko prawidłowo zamontowałem. Jaka może być przyczyna świecenia kontrolki? Będę wdzięczny za odpowiedź.
leszekmisiak
Nowicjusz

• 15 Lip 2007, 16:45

Mozliwe ze uszkodziles jakas czesc przy wymianie tych przelacznikow.. Mozliwe jest rowniez ze przy ponownym montazu cos zle zamontowales.. Pozdrawiam:)
    erylo
    Nowicjusz

15 Lip 2007, 19:32

Podjedź do kogoś kto ma komputer niech Ci skasuje błąd i powinno być dobrze
    tomala2301
    Początkujący

Miejscowość: dolnyśląsk

16 Lip 2007, 11:01

Robiłeś to na włączonym akumulatorze?
    :lol:

Jeśli tak to komp nałapał błędów...

Nie straszcie chłopaka że od razu coś uszkodził... :lol:
    =DAMIAN=
    Początkujący
    Awatar użytkownika

16 Lip 2007, 12:14

Wszystko już działa. Rzeczywiście komputer nałapał błędów ponieważ włączyłem zapłon przy rozłączonej poduszce chcąc sprawdzić przełącznik kierunkowskazów, a nie można włączać zapłonu przy rozłączonych kostkach :( . Skasowanie błędów trwało minutę i kosztowało 50zł. Ale przynajmniej naprawiłem przełącznik. :) Dzięki za pomoc.
    leszekmisiak
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Jogger Extreme - terenowa w każdym calu
      W ramach debiutu rynkowego modelu Dacia wprowadzi do sprzedaży limitowaną serię Jogger Extreme o wyraźnie zaakcentowanych cechach auta terenowego. Będzie dostępna w pięciu kolorach nadwozia: Czarna Perła, Szary Comète, ...
      Ile można zapakować do samochodu?
      Każdy samochód opisany jest dziesiątkami parametrów. Dotyczą pojemności silnika, ilości miejsc siedzących czy masy własnej. Wśród parametrów jest jeszcze jeden, często przez użytkowników ...