Opel Calibra 2.0 8v- problem z obrotami

07 Kwi 2011, 18:02

Witam. To znowu ja. :razz: Mam jeszcze jeden mały problem. Odpalam samochód (ciepły i zimny jest to samo) i muszę przytrzymać go od razu na obrotach czyli tak ok 1000 żeby mi nie zgasł bo jak nie dodam gazu przy odpaleniu to samochód zgaśnie i czasami też się tak dzieje że jadę i nacisnę sprzęgło (przy hamowaniu np) to silnik spadnie z obrotów i zgaśnie (denerwujące jest trzymanie go na obrotach i hamowanie lewą nogą :/). Na benzynie i gazie są identyczne objawy. Kable i świece są nowe. Co jeszcze sprawdzić? Pozdrawiam :wink:
cris383
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

07 Kwi 2011, 18:07

"silniczek krokowy"
wyjmij i przemyj w benzynie ekstrakcyjnej, albo w środku do mycia tarcz hamulcowych, do przeczyszczenia jeszcze przepustnica :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Kwi 2011, 15:22

Sprawdz też czy nie bierze gdzieś lewego powietrza rurami dolotu za przepływomierzem w stronę silnika.Czasem opaska się zsunie albo wąż pęknie pod opaską i zasysa lewego wiatru
chicken19
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak wyprzedzać rowerzystę?
    Wyższe temperatury powietrza sprawiają, że na drogach pojawia się coraz więcej rowerzystów. Dlatego kierowcy powinni przypomnieć sobie, co zrobić, by w bezpieczny sposób dzielić jezdnię z rowerzystami, a przede ...