REKLAMA
Witam wszystkich Posiadam autko marki proton z silnikiem 1,3 12v (silniki mitsubishi).
Moje auto stało kilka miesiecy i było odpalane co jakis czas, lecz po jakims czasie przestał palić - brak sygnału na wtryski i iskry.To zostało naprawione odebrałem autko i po przejechaniu ok 50 km. stwierdziłem, że nieprzełancza mi na gaz chociaz kontrolka na to wskazywała.Minęły dwa dni odpaliłem silnik i upewniłem sie jeszcze raz czy załancza gaz i dalej lipa Okazało się, że jest zapchany literek od gazu wiec kupiłem nowy i wymieniłem ale auto nieodpaliło już wogóle ani na benzynie ani na gazie.Auto odcholowałem na warsztat i mechanik stwierdził wstępnie,że poszła uszczelka pod głowicą lub pierścienie..Pomiar cisnienia- 1-12, 2-6, 3-6, 4-12 atmosfer- taki mi podał.Potem stwierdził,że poszły pierścienie bo nietrzyma ciśnienia.Czy to mozliwe, ze poszły pierścienie a problem zaczął się po wymianie filterka??Dodam,że nieposzła temperatura ani płyn a olej nigdzie niewyciekł.Proszę o pomoc i na wszelkie pytania odpowiem.Pozdrawiam.