Przymierzam się do zakupu Opla Corsa 1.3 CDTI, rocznik 2004-2005, mam na ten cel 20.000pln.
Poszukuje autka jak najoszczedniejszego ze wzgledu na dalekie dojazdy do pracy i na uczelnie. Nie zalezy mi na super osiagach, i tak bedzie żwawszy niz poprzednie moje auto tj VW GOLF III 1.4 60KM. Zalezy mi na niskim spalaniu i wzglednie niskich kosztach eksploatacji. Do wyboru tego akurat modelu przekonaly mnie opinie na przeroznych portalach i forach - rowniez na tym. Samochod wydaje sie byc najodpowiedniejszy do moich mozliwosci oraz potrzeb.
Zaierzam "upolowac" egzemplarz kupiony w salonie w Polsce od pierwszego prywatnego wlasciciela a przed zakupem sprawdzic samochod w ASO. Mam na to czas i duzo cierpliwosci, samochod musze kupic zanim spadnie snieg i szlag trafi komunikacje miejska ktora sie obecnie poruszam - takze czasu mam sporo

Mysle, ze bede nim robil troche ponad 20.000km rocznie.
I tu do was pytanie drodzy forumowicze: zakladajac, ze uda mi sie kupic zadbany egzemplarz, to z jakim przebiegiem mniej wiecej nalezy szukac takiego autka zeby posluzylo kilka lat w miare bezawaryjnie?? Czy mozna kupic z przebiegiem okolo 150.000km spokojnie jezeli autko bylo na czas serwisowane i zadbane czy raczej nalezy szukac takiego z przebiegiem ponizej/okolo 100.000km?? Zakladam oczywiscie, ze przebieg bedzie udokumentowany i sprawdzony przeze mnie w ASO.
Z gory dziekuje za wszelkie informacje dotyczace tego autka i pozdrawiam!