Opel Kadett

18 Wrz 2009, 11:42

Witam ponownie, w tej chwili pytam się o kadetta, jaki silnik, na co zwracac uwagę przy kupnie , jaki rocznik, wersja, za ile, wiecie o co chodzi :grin: JA sie na autkach nie znam a pieniążki będą już po pierwszym, więc nic tylko jechać i kupić. ( Tylko czy kadetta!?) Acha, i pytanie za 100punktów- nie mam zniżek, mój rocznik to 1990, w jakiej kwocie się zamknę płacąc za samochód podstawowe opłaty? Chcę jak najtaniej, (Allianz?) DZiękuję uprzejmię i pozdrawiam.
dziadzior
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

18 Wrz 2009, 11:47

A nie mozesz poprosic rodzica o współwłasność?? Wtedy zapłacisz tego OC tyle co kot napłakał..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

18 Wrz 2009, 11:52

Rodzica daj na właściciela, siebie na współ i za OC w Allinz zapłacisz (z max zniżkami) 505zł :) Co do kadetta to trupa bym nie kupował, ale Twój wybór ;)
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

18 Wrz 2009, 12:05

Problem jest taki że u mnie tez nie mają zniżek, a jeździć jeżdżą dopiero od tego roku. Tak więc wszyscy na raz zrobili prawo jazdy ale samochód nie może być jeden. Taka praca. Tych pieniędzy tez nie wydumam za wiele, a taki kadett to dla osoby w tym wieku myslę finansowy kompromis.
dziadzior
Nowicjusz

18 Wrz 2009, 12:10

1,6 na wtrysku + LPG. Rocznik jak najmłodszy ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

18 Wrz 2009, 12:12

Aha to zmienia postać rzeczy. Musisz się popytać w jakimś punkcie (to jest pośrednik chyba), w którym dowiesz się co i jak, jaki ubezpieczyciel będzie najlepszy itd... Pomogą Ci wybrać. A ile masz gotówki, jeśli mogę wiedzieć?
Helly
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi
    System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi Motors Corporation, stanowiący wyposażenie nowej generacji modelu Outlander, która zadebiutowała w Europie kilka miesięcy temu, otrzymał wyróżnienie Euro ...

18 Wrz 2009, 12:16

Wiesz co, jeżeli znajdę autko z aktualnym OC i przeglądem to mam spokojnie 2000 na samochód a opłaty zrobię w przyszłym roku.
dziadzior
Nowicjusz

18 Wrz 2009, 12:31

Ja bym zastanowił się nad Fiestą MK3 93/94 lub peugeot 106 ok 92r. Można też golfa 2 poszukać, ale ja bym nie chciał mimo, że auto - czołg :D Kadett też może być, z tym, że Fiestę lub 106-tkę łatwiej byłoby Ci utrzymać ;)
Helly
Początkujący

18 Wrz 2009, 14:07

CO do opłat to wadą współwłasności w większości firm jest to, że w razie kolizji zniżki lecą obu współwłaścicielom, i najtaniej nie będzie w Allianz, taniej jest w Hestii.
Sam mam w niej samochód już blisko 4 lata i polecam.
Jak dla mnie Kadett 1.6 + LPG powinno Cię zadowolić.
stasiowski121

18 Wrz 2009, 15:13

Helly napisał(a)::D Kadett też może być, z tym, że Fiestę lub 106-tkę łatwiej byłoby Ci utrzymać ;)

Co masz na mysli? Części czy mniejszą pojemność silnika?

Znaczy wiecie ja zakładam że za takiego kadetta nie bede płacił na początek więcej niż 1500zł... czy źle zakładam, bo wiecie ja mam zero orientacji w tym temacie :roll: Dam radę w tej kwocie sie zmiescic z silnikiem 1,6? tak wogóle to czy jak mam brać silnik 1,6 z gazem to nie lepiej wyjdzie mi kupić polneza? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] teoretycznie opłaty takie same a samochód młodszy, większy tańszy w utrzymaniu...
dziadzior
Nowicjusz