Jasiek... Zacytuj mnie i wklej słowa w których powiedziałem ,że Opel jest mechanicznie lepszy od Renault..?
Ja takich słów nie widzę...
Może zasugerowałeś się tym,że twierdzę że Renault nie jest lepsze od mechniki Opla.
Już na poczatku stwierdziłem,że te auta sa porownywalne ,a przy kwocie 6 tys ,to szuka się auta w najlepszej kondycji i na nic opinia o jego ogólnej sprawności mechaniki,skoro te auta są na równym poziomie...
Rozumiem ,że jesteś fanem francuskich aut,a złe opinie o nich są być może trochę przesadzone ale nie ma sensu udowadniać,że są to lepsze auta niż wszystkie inne oklepane "germany".Niestety,nie będzie to zgodne z prawdą. Minusem wszystkich aut,które możemy kupić w PL na rynku wtórnym i ich częsta awaryjność,nie wynika z marki samochodu ale z bardzo kiepskiego stanu technicznego pocofanego i odpicowanego złomu...
I wybacz...ale nie leży w mojej mentalności uważanie kogokolwiek za idiotę,tak więc nikogo tak nie nazywam i nie nazwałem na forum.. .Każdy ma prawo do swojej opini i zdania,a rozmowa na forum to jedynie wymiana poglądów,a nie walka "kto ma rację".
Z takiej wymiany poglądów mozna się sporo dowiedzieć!
Jeszcze się taki nie narodził,żeby miał patent i monopol na rację..!
A co do Clio I w porównniu do Corsy... Clio I jest takie trwałe,że ...zniknęło prawie z ulic,a Cors jeździ wiele...
Poza tym twierdzisz,że Megane I jest droższe od Astry I. Megane jest produkowane od 1996r,a Astra od 1991... czyli jest to model o wiele nowszy niż Astra F...,a i tak jak porównać te auta w roczniku 96,to kosztują podobną kwotę...od 3,500 do 5000. To realna kwota ich odsprzedaży.