Opel corsa c 1.0 ecotec lpg czy warto?

22 Sty 2010, 23:29

kazde pewne auto warto kupic, a silnik 1.0 tez wystarczy, na autostradzie i drodze szybkiego ruchu i tak sie rozpedzi do 130, a na innych o wyprzedzaniu tira mozna przy dzisiejszym pomazyc.................
brianboitaro
Nowicjusz

Miejscowość: Oświecim

23 Sty 2010, 11:00

Chlopie ten silnik jest z gazem, ten samochod przy rozpedzaniu do 130 bedzie d..a po asfalcie jezdzic :P
Ja bym tego samochodu nie kupil, bo pewnie po paru jazdach bym zalowal, wiem jak to bylo z ta corsa z L tez byla gola tyle ze silnik byl wiekszy bo 1.4 i niezbyt fajnie sie jezdzi tym czyms bez wspomagania i ogolnego wyposazenia
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

23 Sty 2010, 11:10

Też mi sie raz zdarzyło śmigać Corsa C na L,tylko niewiem z jakim silnikiem był,wprawdzie było wspomaganie ale jakoś nie mile ją wspominam
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Sty 2010, 14:23

Ja jeździłem Corsą C 1.0 robiąc prawko, wprawdzie była bez gazu, ale 110km/h bez najmniejszych problemów osiągała w przyzwoitym (jak dla kursanta :razz: ) czasie. Więcej nie jechałem bo raz że było ograniczenie do 100 więc i tak trochę przekroczyliśmy, a dwa że instruktor powiedział że powyżej 120 L-ka się urywa bo jest na magnes a nie na stałe :razz: Ale zapas był. Jeśli w instalacji LPG jest możliwość odłączenia zasilania gazem i przejścia na benzynkę to bym się o autostrady i dwupasmówki nie martwił, na obu pojedzie szybciej niż pozwalają przepisy jeśli już zdarzy się wyjechać na taką. Ale ogólnie z tym silnikiem to samochód w zasadzie tylko do miasta. :wink:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

23 Sty 2010, 16:43

ACSznycel napisał(a):Jej atutem jest 1 właściciel oraz to że jest to pewny samochód z pewnym przebiegiem i historią od znajomego. Jeśli ma to służyć do poruszania się po mieście, najlepiej dużym, to uważam że warto dać te 11tys. (możecie pokazać inne ogłoszenia i się potargować żeby zeszli z ceny) za pewny egzemplarz.

Ale jeśli macie nią jeździć w trasy, to zapomnij o 1.0, dla własnego bezpieczeństwa (szczególnie w gazie)

I tu zgodzę się w 100%. Nie ma to jak znajomość dokładnej przeszłości samochodu, czasem warto zapłacić więcej, ale za to wiedzieć co się tak naprawdę ma....szkoda że nie miałem jeszcze takiej przyjemności :lol:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Model LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa
    LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa. Wskazuje, w jakim kierunku będzie się rozwijał design, osiągi i własności jezdne naszych samochodów – mówi w wywiadzie dla portalu lexusenthusiast.com wiceprezes Lexus ...