Opel Corsa C 2001---PRZEDOSTAJĄCA się woda do wnętrza pojazd

02 Cze 2009, 18:53

Jakie mogą być przyczyny przedostawania się wody do wnętrza pojazdu<pod siedzenia>prawdopodobnie od strony silnika !!!!!
...czy tam są jakieś kanaliki spływowe <może mało drożne
...czy inne przyczyny ??????????????????????/
pozdrawiam........................
kaba
kaba52
Nowicjusz

Miejscowość: Torun

02 Cze 2009, 21:50

ostatnio robiłem combo opla i tez sie lało w okolocach podszybia woda lała sie nie buty .. trzeba było uszczelnic otwory wokoło instalacji od silnika do wnetrza pojazdu. i wokół obudowy filtra pyłkowego.
Michal_89
Nowicjusz

Miejscowość: Chrzanów

03 Cze 2009, 04:41

Michal_89 napisał(a):ostatnio robiłem combo opla i tez sie lało w okolocach podszybia woda lała sie nie buty .. trzeba było uszczelnic otwory wokoło instalacji od silnika do wnetrza pojazdu. i wokół obudowy filtra pyłkowego.

.....w tych miejscach jest OK.. a dalej leci>>>>>>>>>>>
pozdrawiam.........
kaba
kaba52
Nowicjusz

03 Cze 2009, 13:12

A masz klimę?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Cze 2009, 13:23

MotoAlbercik napisał(a):A masz klimę?

witam.....
brak klimy <!> a podłoga dalej mokra !!!!!!!
pozdrawiam.........
kaba
kaba52
Nowicjusz

03 Cze 2009, 14:56

Nie wiem,gdzie to jest w tym autku,ale może pomogą ci forumowicze,ale przychodzi mi na myśl,że niedrożna jest onstalacja odprowadzenia wody z poidszybia.Są specjalne kanaliki,którymi spływa woda.Kiedyś miałem taki problem w maluszku i okazało się,że były zapchane wężyki odprowadzajaće tą wodę.Myślę,że forumowicze zaskoczą o co mi chodzi.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo FH16 - toczący się mocarz
    Szesnastolitrowy silnik Volvo D16K rozwijający 750 KM to obecnie najmocniejsza jednostka napędowa oferowana w seryjnym pojeździe ciężarowym. Tak ponadprzeciętnie mocne samochody wybierane są przez klientów stosunkowo ...

03 Cze 2009, 16:45

MotoAlbercik napisał(a):Nie wiem,gdzie to jest w tym autku,ale może pomogą ci forumowicze,ale przychodzi mi na myśl,że niedrożna jest onstalacja odprowadzenia wody z poidszybia.Są specjalne kanaliki,którymi spływa woda.Kiedyś miałem taki problem w maluszku i okazało się,że były zapchane wężyki odprowadzajaće tą wodę.Myślę,że forumowicze zaskoczą o co mi chodzi.

witam....
...podszybie będzie sprawdzone w najbliższy piątek.........,,będzie lana większa ilośc
wody na szybę------ i dogłębne sprawdzenie
na dzisiaj widać,żę kanał wylotowy pod szybą przednią za pojemnikiem na płyn
do spryskiwacz jest nieczysty..?????

zostaną zdjęte wszystkie kratki plastykowe pod szybą dla poprawienia widoczności.bo lekko
zasłania też zbiorniczek od plynu hamulcowego----- blachy w komorze silnikowej pod przednią szybą na ,,5,, a dalej woda pod siedzeniami....
pozdrawiam..............
kaba
kaba52
Nowicjusz

26 Cze 2009, 13:32

Ja mam ten sam problem lecz moja Corsa jest z rocznika 2004. Woda dostaje się pod gumowe dywaniki od strony kierowcy oraz z tylu do pasażera. Sprawdzając tak na szybko to woda dostaje się spod pedałów dokładnie z lewej strony obok sprzęgła. Co może być nie tak oraz ile kosztowała by taka naprawa ?
brima4
Nowicjusz

28 Cze 2009, 11:18

Miałem podobny problem w skodzie felicji. Pod kierowcą i pasażerem była woda. Uszczelka przedniej szyby miała gdzieś nieszczelność. Uszczelka 50 zł i wymiana 50 zł.
luk91
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

23 Cze 2010, 13:03

a sprawdzaliscie linke do otwierania maski? nalejcie wody w podszybie i poruszajcie nia od strony kierowcy, gdy linka jest nieruchoma moze z niej nie ciec, ale gdy nia ruszycie moze pociec. a co do wody pod fotelami kierowcy i pasazera z tylu sprawdzcie jeszcze czy nie cieknie z przewodu od spryskiwaczy tylnej szyby.
kubusno1
Nowicjusz

Miejscowość: podlasie

23 Cze 2010, 14:15

..... dzięki za wszelkie podpowiedzi,ale efekty nadal znikome.....chociaż drobne efekty
są widoczne,bo szczególowy przegłąd przelotów instalacji,linek,podszybia itp....
zmiejszyły widocznie ilość naplywającej wody....... teraz czas na dalsze przeglądy<np. tylny spryskiwacz i nie tylko.............
pozdrawiam............
kaba
kaba52
Nowicjusz