Opel Corsa C 2002r - problem z czujnikiem poduszek powietrznych

08 Lut 2019, 17:04

Witam

Jestem posiadaczem Opla Corsy C 1.2, nie będę się rozpisywał o historii samochodu, jednak mam problem z czujnikiem/sensorem poduszek powietrznych, a mianowicie z jego brakiem. Chciałbym taki zakupić i pozbyć się wiecznie zapalonej lamki od poduszek. Problem w tym, że nie wiem jaki kupić i gdzie szukać jaki, żeby wybrać odpowiedni. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Dziu
Obserwowany

11 Lut 2019, 12:25

Dziu napisał(a):mam problem z czujnikiem/sensorem poduszek powietrznych, a mianowicie z jego brakiem. Chciałbym taki zakupić i pozbyć się wiecznie zapalonej lamki od poduszek.
Zacznijmy od tego dlaczego nie ma takiego czujnika? Jeżeli chcesz kupić to jest ich sporo na allegro będą sprawne o ile samochód wcześniej nie uczestniczył w kolizji w której poduszki nie zostały odpalone.

W twoim przypadku samo założenie takiego sensora może nie wystarczyć, trzeba też uważać żeby niechcący nie odpalić airbagów.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

11 Lut 2019, 14:45

W tym problem, że nie wiem dlaczego nie ma tego czujnika :D. Jeżdżę tak z parę lat, ale w końcu chciałem coś z tym zrobić. Poprzedni wlascicel zapewniał, że wystarczy założyć sensor, a ile w tym prawdy...

Widziałem na allegro, ale czy to obojętnie jaki? Bodajże jest kilka różnych numerów.
Dziu
Obserwowany

11 Lut 2019, 20:53

Jeżeli bedzie z innym numerem to Ci kostka nie podpasuje. Niestety nikt Ci nie podpowie jaki konkretnie masz kupić..... Jedyni ASO moze cos podpowiedzieć
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Lut 2019, 21:34

Dziu napisał(a):Poprzedni wlascicel zapewniał, że wystarczy założyć sensor, a ile w tym prawdy...
Podłącz pod komputer i zobacz dlaczego świeci kontrolka . Zobacz jakie są błędy. Nie wierz sprzedającemu. Sprawdż wszystko sam.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...