Peugeot 206 z 2001r. 1.4 benzyna

11 Lut 2019, 14:39

Witam mam pytanie czy ktoś z was ma podobny problem bądź miał z immubilajzerem, gdy chcę zamknąć auto prawa strona kierunkowskazów świeci się dopiero za którymś razem gaśnie. Podejrzewam że problem jest z elektroniką. Jak pada deszcz lub wjadę w kałuże auto kilka metrów jedzie a po chwili zaczyna się dusić i szarpie, po czym gaśnie i nie da się go odpalić. Trzeba przeczekać około 20 minut i dopiero ruszy. Z początku były podejrzenia że coś jest ze świecami zapłonowymi jednak zostały one wymienione i nadal jest jeden i ten sam problem. Czy kto się co to może być? Co woda może zalewac?
Gabrysiaaa
Nowicjusz

11 Lut 2019, 21:33

Gabrysiaaa napisał(a):Podejrzewam że problem jest z elektroniką. Jak pada deszcz lub wjadę w kałuże auto kilka metrów jedzie a po chwili zaczyna się dusić i szarpie, po czym gaśnie i nie da się go odpalić. Trzeba przeczekać około 20 minut i dopiero ruszy.
w tym przypadku to dolot powietrza jest do sprawdzenia, filtr powietrza pewnie zaciąga wodę co by tłumaczyło Twoje problemy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Lut 2019, 21:56

Kao napisał(a): Jak pada deszcz lub wjadę w kałuże auto kilka metrów jedzie a po chwili zaczyna się dusić i szarpie, po czym gaśnie i nie da się go odpalić

W tej chwili nie kojarzę ale niektóre pugoty miały problem z instalacją elektryczną na drodze między skrzynką elektryczną a silnikiem. Gruby peszel biegnący pod spodem filtra powietrza. Sprawdzić wnikliwie kabelki.
Gabrysiaaa napisał(a):problem bądź miał z immubilajzerem, gdy chcę zamknąć auto prawa strona kierunkowskazów świeci się dopiero za którymś razem gaśnie
To nie problem z immo a raczej ze sterownikiem centralnego zamka. Masz pilota czy nie. Jak masz pilota to dokładany czy fabryczny ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

11 Lut 2019, 22:16

Pilot mam centralny
Gabrysiaaa
Nowicjusz

11 Lut 2019, 22:35

Gabrysiaaa napisał(a):Pilot mam centralny
Wypadam z tematu :mrgreen:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

11 Lut 2019, 22:38

Sprawdzę ten peszel pod filtrem powietrza
Gabrysiaaa
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...