Opel Corsa C---- a lejąca się woda od strony silnika...przyp

02 Cze 2009, 18:27

Witam....
...najpierw leciała woda na nogi kierowcy a teraz widać mokrą wykładzinę pod siedzeniami
jakie wykonać czynności aby temu zapobiec TYM przyczynom......................................pozdrawiam Opel Corsa 2001
kaba
kaba52
Nowicjusz

Miejscowość: Torun

02 Cze 2009, 23:11

w układzie chłodzenia ubywa płynu? pewnie tak i pewnie winna jest nagrzewnica
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

03 Cze 2009, 04:34

bodziokardasz napisał(a):w układzie chłodzenia ubywa płynu? pewnie tak i pewnie winna jest nagrzewnica

.....stan płynu zgodny............. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam............
kaba
kaba52
Nowicjusz

06 Cze 2009, 07:34

Kaba odwróc samochod do gory kołami albo przykryj plandeką! :wink: Puszcza ci uszczelka przedniej szyby,zadanie tylko dla profesjonalisty,sam nie uszczelniaj szkoda czasu .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

06 Cze 2009, 12:40

PhantomASA1 napisał(a):Kaba odwróc samochod do gory kołami albo przykryj plandeką! :wink: Puszcza ci uszczelka przedniej szyby,zadanie tylko dla profesjonalisty,sam nie uszczelniaj szkoda czasu .

.......podszybie jest ok.....
wynika że rozszcelnilo się pod serwem lub komputerkiem......
ale to nie ostatecza diagnoza----------- cierpliwości@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
jak będzie ok......i wody zero to dam znać.......
..........................pozdrawiam.........
kaba
kaba52
Nowicjusz

06 Paź 2009, 09:42

Miałem kiedyś podobną sytuację. Okazało się że skruszała uszczelka pod pokrywą z przekaźnikami prawdopodobnie- ta która wchodzi delikatnie pod szybę :mrgreen: . Naprawiałem to osobicie wymieniłem uszczelkę na nową i było po kłopocie ale wymiana dosyc ciężka bo wycieraczka nie chciała zejść i trzeba było złamać :wink:
myśl głową :p
zgolinator
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pojazdy wojskowe MAN i STAR
    MAN Nutzfahrzeuge często przewija się w kontekście rozmów o pojazdach wojskowych. Powodem jest to, że od dawna samochody ciężarowe tej marki znajdują się w ofercie dla naszej armii, a niektóre modele są w eksploatacji. ...