Opel Corsa C - hamulce nie odbijają i koła dymią

17 Sie 2018, 17:32

Witam. Potrzebuję bardzo i pilnie pomocy. Mianowicie chodzi o układ hamulcowy (hamulce nie odbijają i koła dymią). Problemy zaczęły się kilka miesięcy temu. Na początku zostały wymienione tłoczki następnie tarcze i klocki, niestety to nie pomogło dlatego wymieniono pompkę i przewody miękkie czy jakieś tam. Nie pomogło koła po kilku kilometrach zaczęły dymić. Samochód był u 4 mechaników żaden nie potrafi tego naprawić biorą tylko pieniądze za robociznę. Ja jestem już bezsilny. Samochód idzie ponownie do mechanika w poniedziałek i będą wymieniać SERWO chociaż powiedziano mi , że mało prawdopodobne żeby to pomogło. Wszystkie części wymienione są nowe nie ma żadnej używanej. Proszę was bardzo o pomoc bo po prostu nie mam już do kogo się z tym zwrócić. Jeśli ktoś miał taki problem bądź słyszał o takim czymś i wie jak to rozwiązać to prosił bym by mi pomógł. Będą bardzo wdzięczny za każde sugestie. :( :( :(
PawelMnich
Obserwowany

17 Sie 2018, 21:55

A ja właśnie bym na serwo stawiał najbardziej, można to sprawdzić w łatwy sposób, gdy hamulce się zacisnął wystarczy odkręcić lekko pompę hamulcową od serwa, jak syknie powietrzem to znaczy że serwo, inaczej tez gdy hamulce się zacisnął, odkręcić odpowietrznik od zacisku hamulcowego jak hamulce same popuszczą to znaczy że serwo.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne