Opel Corsa czy Fiat Bravo ????

12 Wrz 2008, 13:25

Witam mam pytanie . Co lepiej kupić Opla Corse 2001 rok , 1.7 DTI 16 v czy Fiat Bravo 2001 rok JTD 100 GT . Są w tej samej cenie . Mają podobne przebiegi ... wyposazenie ma troszke lepsze Bravo ... Samochodzik chce sprowadzić z Itali ....
Proszę o opinie ...
magdalena25w
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

12 Wrz 2008, 14:01

Bravo oczywiście.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

12 Wrz 2008, 14:04

jiGsaw napisał(a):Bravo oczywiście.

a dlaczego? bo Ci się podoba czy z innych powodów? uzasadnij po prostu swą wypowiedź.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Wrz 2008, 14:25

Lepsze wyposażenie, silnik, wygląd, większy... rocznik podobny, więc ja bym się nie zastanawiał.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Wrz 2008, 15:25

Też raczej bym wybrał bravo.
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Wrz 2008, 20:24

Cena tych samochodów w Italii to 3500 euro ... Czy nie za duzo jak za fiata ... i jeszcze mi powiedzcie co jest tansze w utrzymaniu ... i mniej wadliwe na ten rocznik ....
magdalena25w
Nowicjusz

12 Wrz 2008, 20:29

koszty utrzymania będą podobne, awaryjność również.
natomiast kultura pracy silnika 1.9JTD jest..... boska :wink: ma świetne kopyto, niezły moment obrotowy i prędkość maksymalną, silnik opla w porównaniu z fiatowskim jest cienkiutki.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Wrz 2008, 21:08

Nie z itali powod wlosi nie dbaja o auta wiem z doswiadczenia. Albo sie obijaja tzn wgniecenia
kaza2
Nowicjusz

12 Wrz 2008, 21:31

Ale ja własnie pracuje tutaj .. i dlatego chce z tąd sciągnąć . Zalezy na co trafisz .. akurat znalazlam te dwa egzemplarze ktore mi odpowiadają i wygladają ładnie . ... Wiec rozumiesz ...

[link do AutoScout24 wygasł]

[link do AutoScout24 wygasł]

oto linki tych samochodów ...
magdalena25w
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 16:57

Polecacie bravo . a czytalam tutaj takie zle komentarze o fiacie .. wiec juz sama nie wiem ktore komentarze są wiarygodniejsze ..

Dzieki za opinie ... :) Pozdrawiam ..
magdalena25w
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 17:02

To pewnie czytałaś komentarze dzieciaka wdz, którego tu już nie ma. Druga sprawa to, że fiat nie jest rewelacyjny... ale opel raczej nie lepszy (jak już to niewiele), według mnie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Lis 2011, 13:32

Zdecydowanie Bravo, jest większy, wygodniejszy i jest to fiat:) Przyjrzyj się Corsom na ulicy, zwróć uwagę przede wszystkim na maski- rdza, rdza i jeszcze raz rdza. Porównaj teraz taką Corsę z Bravo i będziesz miał jasny obraz. Poza tym Corsa to malutki miejski samochodzik a Bravo jest pełnowartościowym samochodem- fajna, ciekawa karoseria, równie udane wnętrze, wykonanie na wysokim poziomie, jazda nim sprawia przyjemność auto świetnie się zbiera i wyśmienicie trzyma drogi. Jeśli będzie zadbane odpali nawet w największe mrozy.
Fiatmaniak
Nowicjusz

Auto: Fiat Palio Weekend