Opel Corsa D - dziwny dźwięk przy hamowaniu (nagranie)

04 Sie 2018, 11:01

Cześć wszystkim,
od jakiegoś czasu sporadycznie słyszę dziwny, metaliczny dźwięk z przodu po lewej stronie. Najczęściej przy hamowaniu, czasami również przy nieco większych przeciążeniach przy lekkim skręcaniu w lewo. Co ciekawe nie dzieje się to za każdym razem. Mi brakuje pomysłów co to może być, a będąc u mechanika dwa razy jak na złość wszystko było cicho.
Nie ma możliwości dołączenia pliku dźwiękowego, więc wrzucam link: https://instaud.io/2vQO
kvgth
Nowicjusz

Zdjęcia: 8
Prawo jazdy: 16 05 2043
Auto: Corsa D
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

04 Sie 2018, 14:19

kończą się szczęki hamulcowe, sprobuj podczas jazdy lekko ręczny zaciągnąć zobacz czy ten dzwięk też będzie występował
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sie 2018, 17:10

Na wszelki wypadek spróbuję, ale dźwięk ewidentnie dochodzi jednak z przodu. Do tego dziwi mnie to, że odzywa się tez przy bardzo lekkim skręcaniu w lewo bez hamowania...
kvgth
Nowicjusz

04 Sie 2018, 19:38

Więc koniec klocków
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sie 2018, 20:22

To też mi średnio pasuje, bo ostatnio sprawdzałem i klocki w dobrym stanie jeszcze. Poza tym przy lekkim skręcie w lewo nie powinny się same odzywać...
kvgth
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na nocne przymrozki i oblodzenia na drogach
    Trwa pełnia jesieni. Panujące warunki atmosferyczne często okazują się prawdziwym wyzwaniem dla kierowców. Nowym elementem jesiennej aury są nocne przymrozki, oznaczające kolejne zagrożenia na drogach. Oblodzona nawierzchniaSymptomy ...
    Auto Bartosza Ostałowskiego w płomieniach!
    Bartosz Ostałowski jest wyjątkowym drifterem. Jako pierwszy Polak gościł w kultowym programie The Grand Tour. Ponadto, jest jedynym na świecie posiadaczem zawodowej licencji FIA, mimo że auto prowadzi bez użycia rąk. Poprzez ...