Opel Corsa LPG jako pierwsze auto

22 Kwi 2013, 14:54

Witam
Mam zamiar kupic pierwsze auto, nie mam kogo sie poradzic bo w mojej rodzinie nikt nie posiada auta wiec u nikogo z bliskich nie moge liczyc na rady, wiec zwracam sie do Was.
Auto chcialabym kupic do 7 tys. juz z LPG 4/5 drzwiowy nie starszy nic 13 lat bo zamiezam szybko nie kupic innego wiec chcialabym zeby mi auto dlugo posluzylo. Jazda po miescie i czasami jakies dluzsze wyprawy autem. Czy dobrym trafem bylby Opel Corsa 1.2 z zalozona instalacja LPG ? jakie auto w tej cenie, nie zajezdzone mam sznse kupic?
Prosze Was o rade.
Iga
Nowicjusz

Auto: opel

22 Kwi 2013, 15:40

Corse znajdziesz w tej cenie ale polecam bez LPG.
Pooglądaj też Fiaty Punto.
waleks1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 11 2007
Auto: Fiat
Paliwo: Benzyna

22 Kwi 2013, 16:07

Mysle o aucie z LPG poniewaz gaz wychodzi taniej, moze nie sa to roznice kolosalne ale zawsze to w kryzysie lepiej wychodzi. Jakie sa za i przeciwa przy wyborze auta z gazem lub sama benzyna?
Iga
Nowicjusz

22 Kwi 2013, 16:40

Ale przy corsie ktora nie powinna więcej wypić niz 6 litrow na 100 km to gaz się nie opłaca montować a z LPG to nie kupisz w tej cenie chyba że jakiś heblowoz. LPG się zakłada do aut które mają duży apetyt na benzyne. Droższy przegląd będziesz mieć. Nie polecam. Poszukaj sobie Fiata Punto najlepiej.
waleks1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 11 2007
Auto: Fiat
Paliwo: Benzyna

22 Kwi 2013, 18:16

Witaj Iga!
Moim zdaniem taka corsa jest w sam raz na początek dla początkujących
kobiet!
Tylko gdy już się będziesz wybierała po nią to podstawa zabrać
mechanika
lub kogoś kto się zna.
Powodzenia życzę! ! !
seba1985
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 10 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: vw golf5
Silnik: 1.9 tdi 105KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

22 Kwi 2013, 20:29

Nie zamiezal zakladac LPG, chcialam kupic juz z instalacja i tu mam dylemat bo niby Corsa nie spala az tak duzo lecz na gaz wyszloby troche taniej. Tu chce zaoszczedzic a z drugiej strony nie wiem na ile dorze wyjdzie mi ta oszczednosc, biorac pod uwage auto z instalacja a sama benzyna. Czyli przeglad auta z LPG bedzie mnie juz kosztowal drozej, plus jakies usterki zwiazanie z instalacja LPG, no i taka instalacja nie jest zupelnie obojetna dla silnika a ja chcialabym zeby auto posluzylo mi przez kilka lat. Tak wnioskuje z oponni.
Jesli jednak ktos moglby mi za i przeciw bardziej konkretniej przedstawic to z mila chcecia przeczytam :) a co do samego zakupu samochodu to jak narazie jestem sama na polu bitwy, czy moge z takim autem przed zakupem podjechac do jakiegos warsztatu na przeglad ?
Iga
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 L i TL
    Renault 5 weszło do sprzedaży w 1972 roku. Wprowadzono na rynek jednocześnie dwie wersje: "L" z silnikiem o pojemności 782 cm3, a następnie 845 cm3 oraz wersję "TL" napędzaną silnikiem 956 cm3, zapewniającym większą uniwersalność ...
    Klasyki Audi na Goodwood Festival of Speed
    Na linii startowej tegorocznego Goodwood Festival of Speed, który w dniach od 4 do 7 lipca odbędzie się w południowej Anglii, Audi Tradition wystawi trzy historyczne samochody. Do angielskiej Mekki miłośników ...