Opel Corsa nie chodzi na benzynie..

17 Cze 2009, 14:58

Mam problem autko niechce mi zapalac na benzynie tzn wogule na benzyne sie nie przełancza ..na gazie jest wszystko ok..to jest auto z 1992 corsa A silnik 1.2 na wtrysku ..krece jak ustawie na przelaczniku na benzyne i nic.co to moze byc za przyczyna??
^^Marcin^^
Początkujący
Awatar użytkownika

• 17 Cze 2009, 15:53

Bardzo mozliwe ze przelacznik gazu czyli ten co przelaczasz na benzyne albo na gaz ci padl. Znam taki sam przypadek nowy przelacznik zalatwil sprawe.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

17 Cze 2009, 21:41

Masz zapchane wtryski bo caly czas smigasz na gazie.Możesz je wyczyscic ale to na krotka mete .wymiana cie ratuje , tylko przepalaj czasem na zupie
    FIEDA
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: zielona gora

18 Cze 2009, 12:09

Zacznijmy od początku - przełącz przełącznik gazu w pozycję pracy na benzynie.Przekręć stacyjkę w pozycję ACC nie uruchamiając silnika.Nasłuchuj,czy po jej przekręceniu włączyła się pompka paliwa.Jak nie dasz rady usłyszeć,to w momencie przekręcenia stacyjki zmierz napięcie na bezpieczniku od pompki paliwa(wcześiej sprawdz sam bezpiecznik) - powinno się pojawić na 2,3 sekundy.Możesz też odpiąć wężyk od paliwa z magistrali i sprawdzić,czy leci paliwo.
    Nie wiem jaką masz instalację gazową,ale możesz też spróbować wyciągnąć wtyczkę z przełącznika benzyna /gaz - instalacja powinna być wówczas w pozycji pracy na benzynie.
    Pisz jakie efekty.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowa Celica GT4 Carlosa Sainza na sprzedaż
      Wystarczy 199 000 euro i oryginalna Celica GT4 ST165 Carlosa Sainza może być twoja. Samochód, którym słynny Hiszpan zajął drugie miejsce w Rajdzie Grecji 1991, został wystawiony na sprzedaż przez belgijską firmę ...