Opel corsa nie odpala

27 Maj 2018, 14:19

Witam wszystkich. Mam problem z opel corsa c 1.0 58km 2001r. Otóż myślałem że spaliła mi się żarówka przednia i kupiłem nową ale zakładając ja zaczęło mi się robić zwarcie w elektryce i jakiś kabelek idacy od lampy do bezpieczników lekko się podtopił . Kupiłem nowe mocowanie do żarówki i jak założyłem żarówkę w nowe mocowanie i włożyłem do lampy to spalił mi się bezpiecznik od tej lampy. Wtedy zauważyłem że mam jakieś zwarcie na lampie i jak wkładem nowy bezpiecznik zrobiło mi się jakieś kolejne zwarcie i w tym momencie przestało grać radio , przestał działać zamek centralny i alarm a co najważniejsze auto kręci tylko i nie odpala. Proszę pomóżcie bo sprawdziłem już wszystkie bezpieczniki i jest okej przekaźniki czytałem jak się sprawdza i przy podłączeniu do akumulatora w odpowiednie styki lekko mi pykał każdy. Pomocy auto dalej nie odpala
Kamil1994wie
Obserwowany

Auto: Opel corsa c
Silnik: 1.0 58km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

29 Maj 2018, 22:27

Sprawdz czego brakuje, paliwa czy iskry
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Cze 2018, 11:34

Kamil1994wie napisał(a):przestał działać zamek centralny i alarm a co najważniejsze auto kręci tylko i nie odpala
@Kao dobrze radzi, jak masz immo to może być on przyczyną skoro nie działa ci centralny to immo może blokować odpalenia silnika.
Trzeba spróbować usunąć usterkę z centralnym i alarmem oraz radiem następnie sprawdzić czy samochód zacznie odpalać. Skoro wcześniej odpalał bez problemu a teraz kręci to nie ma iskry lub nie dostaje paliwa a za to właśnie może odpowiadać immo lub podłączony alarm który nie rozłącza zabezpieczenia uniemożliwiając tym samym odpalenie silnika.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf Alltrack (2015)
    Volkswagen przedstawił nam nowy model Golfa w opcji terenowej, z dopiskiem Alltrack. Po wypuszczeniu na rynek Passata Alltrack, inżynierowie Volkswagena postanowili dalej iść w tym kierunku. Nowy Golf, wyglądający jak wyżej ...