Opel Corsa- niezgodnosc karty pojazdu

06 Cze 2011, 16:09

Witam,

Dwa miesiące temu kupiłam w komisie samochód Jest to Opel Corsa silnik 1.0 rok produkcji 1998 z Poznania. Miałam zamiar go przerejestrować. Lecz jak na razie próbuje się go pozbyć karta pojazdu jest w ogóle nie kompletna na początku 1999roku ktoś go sprowadził z Niemiec... W 2004 ten ktoś go sprzedał do Poznania I po za umową i OC nie ma nawet wzmianki o tym że ktoś nim jeździł przez 7 lat. Komis nie chce udzielić mi żadnej informacji. Przerejestrować też go nie chcą, twierdzą że dokumentacja jest nie kompletna. Rzecznik Praw Konsumenta nic nie wie. Nie mogę go ani sprzedać ani prze rejestrować ani ubezpieczyć a tym bardziej jeździć.

Mógłby ktoś pomóc??
tynia
Nowicjusz

Miejscowość: kujawko-pomors.

06 Cze 2011, 22:54

tynia napisał(a): Przerejestrować też go nie chcą, twierdzą że dokumentacja jest nie kompletna.

Zwroć się na piśmie do twojego WK zeby Ci podali powód odmowy rejestracji tego pojazdu.Mając od nich uzasadnienie odmowy rejestracji/np.wada prawna w dokumentacji pojazdu itp./mozesz śmiało ządac od komisu zwrotu pieniędzy lub zagrozic im ze sprawę skierujesz do sądu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Cze 2011, 16:09

Potwierdzam to co napisał Migi60 - na chwilę obecną to jest jedyny krok jaki możesz wykonać w tej sprawie. Następne ruchy będą uzależnione od treści otrzymanej odpowiedzi. Ale sugeruję już teraz rozglądać się za dobrym prawnikiem.

Waldemar
Ostatnio edytowany przez WaldemarK, 10 Cze 2011, 00:30, edytowano w sumie 1 raz
WaldemarK
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn