Opel Corsa - problemy z mocą

20 Kwi 2007, 09:26

Witam mam Opla Corse 1.0 12v 99r Od kilku miesiecy mam spory problem a teraz sie to nasililo. Mianowicie po dluzszej przerwie w pracy samochodu (noc) i zapaleniu silnika przerywa mi gaz. Moge deptac pedal gazu ile sie da ale to nic nie daje. CZasami jedynei cos zaskoczy i i silnik zawyje. Po ok pol minuty jak sie nagrzeje juz jest dobrze i gaz dziaja plynnie, jest moc. Niestety dzieje sie tak ostatnio rowniez iz po dlzuej pracy jest jak wcisne gaz cos przerywa, nei ma plynnosci jak by bylo odcinanany doplyw paliwa. Mysllem ze to swiece wymienilem na nowe ale dzieje sie to dalej. Samochod po wylaczeniu i zapaleniu ponownym dziala dobrze tyle ze z wyzej wymienionym problemem nei ma w kazdym badz razie problemu ze nie chce zapalic. Bardzo prosze o pomoc
Ostatnio edytowany przez dkorotk, 20 Kwi 2007, 10:03, edytowano w sumie 1 raz
dkorotk

20 Kwi 2007, 09:39

może filterek gazu juz zabrudzony,jeżeli na gazie masz juz spory przebieg to może pora juz na regeneracje parownika.teretycznie do 60 ooo tys km ale w praktyce robia ludzie od regeneracji do regeneracji około 100-150 nawet tysięcy.
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO

20 Kwi 2007, 09:48

Samochod jest na benzyne, gazu w sensie mocy :) Samochod mial wymieniane przy swiecach wszystkie filtr lacznie z paliwa. Podejzewam ze to mzoe byc cewka ale wole sie upewnic bo koszt nowej to 600 zl :/ a to mzoe byc cos bardziej drobnego.
dkorotk

27 Kwi 2007, 16:36

Juz naprawione, jezeli ktos bedzie mial kiedys podobny problem to moze mu to pomoze. Popsuta byla przepustnica powietrza (Koszt ok 370 zl).
dkorotk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kuba Przygoński - świetny początek sezonu 2016
    Kuba Przygoński ma za sobą intensywny sportowy weekend. Pierwsza runda Driftingowych Mistrzostw Polski zbiegła się w czasie z Orlen Warsaw Marathon, w którym Przygoński także chciał wziąć udział. To zaowocowało prawdziwym ...