REKLAMA
Witam jestem nowy na forum, ale liczę że Wy, którzy macie większe pojęcie motoryzacyjne niż ja, mi pomożecie
Mianowicie szukam sobie auta, cena na początku tak do 15 tys szukałem, bo widziałem fajne dwa Ople Astry, 1.7 CTDI jeden, a drugi granatowy 1.9 CTDI. Ten pierwszy był za 15 900 zł i sprowadzany z Włoch, przebieg 180 bodajże a drugi z Niemiec sprowadzany i za 14 700 a przebiegu miał 197 tys. Owszem tych ofert nie ma (zachowałem numery by zadzwonić i siędopytać) i mam pytanie, czy te ceny są takie jakie powinny być? Większość mnie uczula na samochody z Włoch a zwłaszcza z Francji.
I jeszcze jedna sprawa, w tych cenach nie ma już takich fajnych ofert Opli, ale znalazłem jednego, który konkuruje z... Seatem Leonem II. I znalazłem trzy interesujące mnie modele. Pierwszy, za 18 900, od handlarza, przebieg 181 tys, 1.9 TDI i sprowadzony z Belgii, dwa pozostałe to cena 19 900, jeden od handlarza a drugi od osoby prywatnej. Ten od handlarza ma 190 przejechane i tak samo 1.9 TDI, a ten drugi od prywatnej takie same parametry. I tutaj pojawia się pytanie, który byłby lepszy, czy Opel Astra w podobnej cenie (ok. 19 tys.) z silnikiem 1.7 CDTI czy Seat Leon 1.9 TDI, a może 2.0 TDI? Bardzo prosiłbym o pomoc, jeśli coś nie jest jasne to powiedzcie, staram się lepiej wytłumaczyć
Pozdrawiam i liczę na odzew