Opel frontera 2.2 dti

05 Sie 2009, 18:17

witam wszystkich chciałbym kupić frontere b 2.2 dti ale sie wacham bo nie wiem czy na minę się wewale nigdy nie jezdziłem terenowym sam. obecnie mam bmw e36 tds troche grzebie przy sam. ale nie miałem nigdy styczności z terenowym proszę o porady pozdrawiam dziękuje jarek wrocław
jarecki7611
jarecki7611
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

11 Sie 2009, 22:11

napisz do czego ma służyć autko :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Sie 2009, 16:45

witam raczej do jazdy po asfalcie bo w teren nie zamierzam a te dziury we wrocku już załatwiły nie jedną osobówke pozdrawiam jarek
jarecki7611
jarecki7611
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

15 Sie 2009, 19:08

Wystarcz spokojnie :smile: nawet jak kupisz sobie benzynke tylko troszke pociągnie :shock: nawet w terenie pośmigasz :grin:
Mazur85
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazury (Piecki)

01 Wrz 2009, 11:32

a dajmy na to że załączę w Fronterze napęd na 4 koła w zimie kiedy jest dużo śniegu i wyjadę nią na normalną drogę i przejadę tak 2km. Do jakiej prędkości mniej więcej mogę mieć załączony napęd 4x4 ? bo dotychczas jeździłem Kia Sportage i wiem że tak maks.do 40km/h
jak to wygląda we Fronterze?
donkamilioo
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

01 Wrz 2009, 11:37

do 40km/h? eee.. można pycić szybko, dużo szybciej :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
    Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...

01 Wrz 2009, 13:49

a nie robią się wtedy jakieś przeciążenia na zakrętach?
donkamilioo
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

01 Wrz 2009, 14:10

nie
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Wrz 2009, 20:18

żeby były napięcia to bys musiał wjechać tym na parking na którym panuje susza jak na sacharze, zero poślizgu i kręcić ósemki

ps. Karson oświeć mnie i napisz mi czy silniki w Toyotach benzynowe są wytrzymałe i ogólnie napisz co wiesz :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

01 Wrz 2009, 20:31

są wytrzymałe
więcej mi się nie chce pisać :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Wrz 2009, 20:33

i o to mi chodziło :mrgreen:

a z częściami do 4runnera z 98 roku będzie problem ? bo to na USA było wypuszczane
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

01 Wrz 2009, 21:05

nie będzie. ale łożyska drogie są. no i V6 pali jak smok jak mu się w palnik da :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Wrz 2009, 22:03

a tak pytam bo jade wioske obok ogladac ponoc ładnego 4runnera, benzyna 3,4 180 km, rok 98 ponoć nieźle zapitala :mrgreen:

ogladalem kilka patroli i same tajemnice były przedemna skrywane, znajmy mi czegoś w niemcowni szuka ale sobaczymy jak to wyjdzie
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

01 Wrz 2009, 23:00

motor 3.0 V6 tak ale 3,4? jest diesel o takiej pojemności ale o benzynie nie słyszałem. muszę grzebnąć w książkach :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Wrz 2009, 23:32

3400 pojemność na 100 % :mrgreen:

z tego co mi wiadomo i moim książkom to jest 4runner sr5 i można go nazwać nastepcą tego 4runnera o którym piszesz, co go chyba produkowali do 97 czy 96 i był dostępny w Europie, i to jest wehikuł co występuje jedynie w USA, ale wygląda identyko jak te stare 4runnery tylko ma wszystkie bayery klimy itp

masz linka do foto na privie :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika