Opel Frontera B,BMW X5 E53,Touareg I,Jeep Grand Cherokee II

22 Lut 2013, 22:39

Witam wszystkich ponawiam mój poprzedni temat lecz nieco z innymi postanowieniami.
Mój problem polega na tym, że potrzebuje kupić Suva (gdyż jeżdzę cały rok i na nasze drogi to będzie najlepszy wybór i te nasze krawężniki) i wpadły mi w oko 3 samochody a mianowicie są to:
-Opel Frontera B 3.2b
-Bmw X5 E53 3.0d, 4.4b
-Volkswagen Touareg (tutaj nie wiem jakie silniki w moim budżecie,ale napewno benzyna jak w tym aucie gdyż niezawodny 3.0 d za drogi wydatek)
-Jeep Grand Cherokee ( każdy silnik prócz 2.7 crdi - powód mojej decyzji? wtryski delphi z tego co mi wiadomo a dość już mam tych wtrychów)
I powiem tak samochodem tym będę robił gdzieś 4-5 tys.km. miesięcznie i potrzebna mi wygodny SUV.Samochodem będę jeździł sam jak i z żoną i dzieckiem.
Mój budżet to 35 tys.zł.
I z góry dziękuję za wypowiedzi.
maxer93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 02 1995
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: SY ActyonSport,Opel Vivaro
Silnik: 2.0 xdi,2.5 cdti
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

23 Lut 2013, 13:31

Odradzam bmw i vw z prostego powodu, że koszt serwisowania jest bardzo wysoki, a auta nie należą do bezawaryjnych.
W sumie Opla kupisz w najlepszym stanie i jeszcze sporo zostanie ale to stare auto.
Jeep jest dobry do LPG

lepsza alternatywa tej wielkości:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Kompaktowe SUVy wg mnie byłyby lepsza propozycją i opcją. Mam na myśli Toyotę Rav4, Kia Sportage, Hyundai Tucson, Honda CR-V, Suzuki Grand Vitara
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

23 Lut 2013, 16:59

frota i GC to terenówki, więc ani szybko ani stabilnie, przygotuj się na bujanie i powolne wchodzenie w zakręty, spalanie w granicach 16-20 litrów i więcej :mrgreen:
jeśli szukasz wygodnego SUVa to poszukaj Isyzu Vehicrossa zamiast froty
[link do oferty na Allegro wygasł]
ło takie coś
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

23 Lut 2013, 17:06

Koreańczyki odpadają jeden w domu już jest więc wystarczy , mówię ograniczam się tylko do tych modeli raczej no chyba że mnie czymś miło zaskoczycie ale auto ma być 5 drzwiowe wiec isuzu veri ... jakiś tam odpada już
maxer93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 02 1995
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: SY ActyonSport,Opel Vivaro
Silnik: 2.0 xdi,2.5 cdti
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Shooting brake, czyli sportowe kombi
    Określenie shooting brake od dekad wywołuje wiele emocji wśród fanów motoryzacji. W internecie możemy znaleźć mnóstwo wizualizacji prezentujących popularne sportowe samochody w takiej odsłonie. Wielu ...