Sedan do ~10 000zł

17 Lut 2013, 15:23

Witam wszystkich!
Jeśli wszystko się uda, to za miesiąc, może dwa, będę kupował swój pierwszy samochód, ale chciałbym już teraz zebrać jak najwięcej informacji i opinii o różnych modelach i silnikach. Szukam możliwie niezawodnego sedana z pojemnością do 2 litrów, który wykorzystywany będzie głównie, lecz nie tylko, do jazdy po mieście. Za taką cenę oczywiście nie można spodziewać się świetnych osiągów, ale większą mocą nie pogardzę. Interesuje mnie benzyna, ew. diesel, natomiast gaz raczej nie wchodzi w grę. Jestem wysoki, więc ważne, żeby było trochę miejsca. Z wyposażenia klimatyzacja i czytnik płyt CD bardzo mile widziane, no i oczywiście jakieś systemy bezpieczeństwa. Myślałem o Audi A4, jakimś BMW, może Roverze. Raczej stawiałbym na samochód niemiecki/brytyjski, nie jakoś specjalnie "młodzieżowy", czy sportowy, raczej w miarę możliwości elegancki i stonowany, co nie znaczy, że "mułowaty". Szukam czegoś w takim typie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jestem otwarty na różne propozycje i sugestie, nie do ruszenia jest w sumie tylko cena- mniej więcej do 10 tyś. i silnik do 2.0, żeby potem ubezpieczenie nie wyszło za drogo. Jestem z woj. mazowieckiego.
Pozdrawiam
Zajcew
Nowicjusz

Auto: Nie mam

18 Lut 2013, 18:15

Może ktoś pomóc? Jaką opinię mają podane przeze mnie samochody? Może jakieś propozycje?
Zajcew
Nowicjusz

18 Lut 2013, 18:57

[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Lut 2013, 17:19

A co powiecie na to: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
Zajcew
Nowicjusz

23 Lut 2013, 19:21

Seat Toledo II, Skoda Octavia, VW Bora, wszystkie z silnikami 1.6
maniek1986
Aktywny

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 28 11 2004
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf 6, SEAT Leon 3 FR
Silnik: 1.4, 1.4 TSI
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

23 Lut 2013, 20:00

Mazda 626. Saab 9-5 jest ciekawym autem, ale nie jest tani w użytkowaniu. Jeśli dbasz o auta i znasz się na nich - jak najbardziej, to bardzo dobre auto, z klasą i stylem.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...