15 Cze 2013, 08:27
Mam do was pytanie Jeżdżę teraz Oplem Fronterą z 1999 roku i nie wiem co zrobić. zaczyna brać ją rdza na nadwoziu w kilku miejscach szykuje jej się wymiana rozrządu i olejów w silniku w skrzyni i tak dalej. Doradźcie mi, ten samochód jest po wypadkowy ale całkowicie naprawiony. silnik 2.2 benzynowy działa idealnie i samochód w terenie spisuje się również świetnie zastanawiam się nad czymś takim. Sprzedać go teraz za prawdopodobnie jakąś nie wielką sumę i kupić coś innego co mniej pali ?
Czy odnowić ten samochód naprawić do porządku, do takiej renowacji wchodziło by całkowite czyszczenie i lakierowanie nadwozia zmiana felg pewnie renowacja podwozia rozrząd i wymiana olejów. Powiedzie mi mniej więcej ile by taka renowacja kosztowała i ile mógł bym dostać za taki odnowiony samochód i co mógł bym jeszcze zrobić żeby uzyskać za niego lepszą cenę. Jestem w tej korzystnej sytuacji , że kupiłem go od rodziny za grosze praktycznie za darmo już troszkę do niego dołożyłem wymieniłem amortyzatory tarcze i klocki hamulcowe. Jeśli radzicie mi go sprzedać to jaki samochód byście mi zaproponowali ? Dobrze by było gdyby mniej palił i miał napęd na 4 koła ponieważ mieszkam w górach a tutaj jak jest zima to bez tego niektórzy mają problemy. Nie musi być to samochód terenowy ale żeby miał napęd na 4 koła, ja osobiście myślałem nad jakimś dizlem, może jakieś audi quattro mój tata kiedyś takie miał i spisywało się doskonale.