Opel Frontera2,4i+LPG

14 Lip 2013, 12:06

Witam! Mam problem z uruchomieniem auta,frota pali i gasnie tak kilka razy az sie doda lekko gazu i tak az do momentu przelaczenia na LPG wtedy samochod pracuje juz rowno.Dzieje sie tak tylko przy pierwszym rozruchu potem auto juz pali z dotyku.Bede wdzieczny za jakies wskazowki.
kusza79
Nowicjusz

Auto: opel frontera
Silnik: 2,4i
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

14 Lip 2013, 13:57

Czy po uruchomieniu silnik pracuje normalnie zarówno na benzynie i gazie, czy na gazie pracuje, a po przełączeniu spowrotem na gaz zaczyna świrować?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Lip 2013, 18:08

Jest problem tylko z rozruchem jak auto stoi dlugo,ona pali na benzynie i automatycznie prrzelacza sie na gaz(sekwencja)do momentu przelaczenia trzeba lekko nacisnac gaz inaczej auto zgasnie po przelaczeniu sie na gaz pracuje rowno.Dzieje sie tak tylko na zimnym silniu,ktos mi powiedzial ze nie ma cisnienia w przewodach paliwowych ale to chyba nie jest to bo dlaczego pali gdy jest ciepla?
kusza79
Nowicjusz

14 Lip 2013, 19:37

Zapytam jeszcze raz, tylko inaczej - na LPG silnik pracuje równo. A jak pracuje po przełączeniu z LPG na Pb?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Lip 2013, 10:23

sprawdź zawór biegu jałowego (silniczek krokowy) czy nie padł
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Lip 2013, 18:02

Witam ponownie(zrozumialem o co Ci chodzi tylko nie mialem jak tego sprawdzic bylem w drodze innym)no wiec dzisiaj o dziwo zapalila normalnie po jakis 2 minutach przelaczyla sie na LPG,jak wylaczylem gaz zgasla.Ponownie zapalia normalnie(szok)i sytuacja wygladala nastepujaco przelaczylem na gaz silnik pracuje rowno w granicach1100obr/min wylaczam LPG obroty spadaja na jakies 800 pracuje rowno.Bede wdzieczny za sugestie.
kusza79
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Renault 5 L i TL
    Renault 5 weszło do sprzedaży w 1972 roku. Wprowadzono na rynek jednocześnie dwie wersje: "L" z silnikiem o pojemności 782 cm3, a następnie 845 cm3 oraz wersję "TL" napędzaną silnikiem 956 cm3, zapewniającym większą uniwersalność ...

01 Sie 2013, 13:24

jak dla mnie to wygląda na problem z LPG dawno sprawdzałeś filtry do LPG??
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)