OPEL Jaki silnik???

23 Sie 2007, 23:11

Proszę o poradę, zamierzam zmienić samochód na większy ( obecnie jeżdżę corsą 1.5TD ). Myślałem o Astrze II, albo Vektrze B. Tylko mam problem z wyborem silnika-diesel czy benzynka? Jeżeli benzynka to z instalacją LPG, miesięcznie przejeżdżam ok 5tys.km i potrzebuje ekonomicznego samochodu, z drugie strony nie chciałbym żeby był zbyt mułowaty.Mogę na ten cel przeznaczyć do 15tys. I jeszcze jedna sprawa-szukać auta u nas w kraju czy raczej pojechać poszukac za granicę? Dwa poprzednie samochody znajomy ściągnął mi z Holandii, ale niestety przestał już się tym zajmować.
piotras
Nowicjusz

24 Sie 2007, 08:24

:D Powiem tylko odnośnie LPG: jeśli do wielopunktowego wtrysku benzyny zdecydujesz się na instalację sekwencyjnego wtrysku gazu w fazie lotnej i będzie ona poprawnie "zestrojona", to różnicę zauważysz jedynie, płacąc za zatankowany gaz... :D
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowe Mitsubishi L200
    Pojazd za kierownicą którego ściga się w tym roku załoga Adam Małysz/Rafał Marton został przygotowany przez zespół fabryczny Mitsubishi Ralliart w klasie T1.1 - samochody prototypowe napędzane silnikiem benzynowym. ...